НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Сериозни загуби за дребните инвеститори през последните 7 години – БМР

февруари 21, 2023 9:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Сериозни загуби за дребните инвеститори през последните 7 години – БМР

Новите данни на Банката за международни разплащания сочат, че големите криптовалутни провали през 2022 г. са предизвикали скок в търговията с криптовалути на дребно.

Данните обаче сочат, че големите инвеститори са продали активите си за сметка на по-малките инвеститори, които се опитват да диверсифицират след моменти на криза.

“Тези закономерности подчертават необходимостта от по-добра защита на инвеститорите в криптопространството”, се казва в заключението на доклада на БМР – институция, която финансовите регулатори използват като източник на информация.

Базираната в Швейцария банка на централните банки повтаря предишни призиви за глобална координация при регулирането на дигиталните активи и предупреждава за увеличаване на експозицията на световната финансова система.

“Възможностите включват забрана на конкретни дейности, свързани с криптовалути, ограничаване на криптовалутите, регулиране на сектора или комбинация от тях. Ограничаването може да предотврати пренасянето на рисковете от крипто сектора върху реалната икономика и традиционната финансова система”, се казва в заключението на доклада.

Ще бъде необходима подходяща комбинация от мерки, за да се насърчи целостта на пазара, защитата на инвеститорите и финансовата стабилност.

Анализ на възвръщаемостта на инвеститорите на дребно от Биткойн за приблизително седемгодишен период, започващ през 2015 г., установи, че средният инвеститор на дребно е загубил около половината от инвестицията си до декември 2022 г., въпреки големия скок в цената, настъпил от 2015 г. до 2021 г. Данните се основават на активността и тегленията на приложения за криптоборси от август 2015 г. до средата на декември 2022 г. в 95 държави, както и на данни от веригата.

В периода между август 2015 г. и ноември 2021 г., когато цената на Биткойн достигна връх от $69,000, глобалните среднодневни активни потребители скочиха от 100,000 до над 30 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Какво да следим тази седмица?


Въпреки това повечето глобални инвеститори вероятно са загубили пари от своите инвестиции в криптовалути. Тези загуби биха могли да бъдат утежнени от факта, че по-големите, по-усъвършенствани инвеститори са имали склонност да продават монетите си точно преди рязкото понижение на цените, докато по-малките инвеститори все още са купували“, се казва в доклада.

Това може да задълбочи опасенията, които регулаторите вече имат във връзка с манипулирането на пазара и търговията с вътрешна информация при дигиталните активи.

След срива на Terra и Luna през май, както и след краха на токена FTT и борсата FTX, Биткойн, Етериум и други активи поевтиняха с повече от 20% в рамките на няколко дни.

В същото време дневните активни потребители рязко нараснаха на основните борси Binance, Coinbase и FTX по време на двете тези кризи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене