НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Септември ще бъде “кървав” месец според анализатор

септември 2, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Септември ще бъде “кървав” месец според анализатор

В неотдавнашна видео актуализация Бенджамин Коуен, популярна фигура в YouTube, предположи, че Биткойн може да регистрира отрицателно представяне през септември.

Той сподели, че в исторически план септември не е бил благоприятен за пазара на криптовалути. Според него Биткойн, по-специално, показва последователна тенденция на отрицателно представяне през този месец, надминавайки всеки друг месец по отношение на низходящото си представяне.

Според Коуен през този месец Биткойн може да претърпи спад, надхвърлящ 10% от настоящата му оценка:

Като се имат предвид повтарящите се модели в движението на цената на Биткойн, преобладаващата пазарна инерция и неотдавнашното месечно затваряне под границата от $27,000, изглежда правдоподобно, че Биткойн потенциално може да тества нивото от $23,000. Бих казал, че има значителна вероятност това да се случи през септември.

През предходния месец Коуен предупреди, че въз основа на исторически данни стойността на Биткойн може да спадне до $23,000 през септември.

Коуен също така очерта сценарий, при който по-широкият алткойн пазар може да преживее съживяване. Според неговия анализ комбинация от макроикономически фактори може да вдъхне жизненост на алткойн пазарите през следващата година.

Той смята, че волатилността обикновено се увеличава по време на половин година, особено по време на изборна година, когато несигурността има тенденция да ескалира. Коуен напомни, че в момента преживяваме безпрецедентен цикъл на повишаване на лихвените проценти. Според него с тези темпове може да станем свидетели на забележими въздействия върху пазара на труда до края на тази или в началото на следващата година.

Стратегът добави:

Ако признаците за слабост на пазара на труда съвпаднат с намаляваща инфлация поради потенциален икономически спад през годината на изборите, може да има политически натиск за облекчаване на паричната политика. Това може да наподобява завръщане на количествените улеснения, подобно на случилото се през 2020 г. В исторически план подобно развитие често е водело до подобряване на представянето на алткойн пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Все по-големи шансове за одобрение на Биткойн ETF – ще даде ли SEC зелена светлина?

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе безпрецедентна стъпка, която увеличи надеждите за одобрение на спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF).

октомври 3, 2023 6:00 2 мин. четене

Ето защо Биткойн няма да се срине до $20,000 според крипто анализатор

Крипто анализатор предупреди, че Биткойн (BTC) е на път да направи значително движение, което може да остави на търговците ограничени благоприятни точки за влизане.

октомври 2, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн проби над $28,000 – златото достигна 2-месечно дъно

Най-голямата криптовалута в света – Биткойн (BTC) – преживява силен подем през четвъртото тримесечие на 2023 г.

октомври 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн за първи път завърши тримесечие на загуба тази година

Биткойн завърши предходното тримесечие със спад, което не се беше случвало от миналата година насам.

октомври 2, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.