НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Рей Далио с критики към актива

февруари 24, 2023 9:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Рей Далио с критики към актива

Хедж фонд ветеранът Рей Далио смята, че криптовалутите като Биткойн не са ефективно средство за съхранение на богатство.

В неотдавнашно интервю за предаването “Ние изучаваме милиардерите” Рей Далио, известен критик на криптовалутите и основател на фирмата за управление на активи Bridgewater Associates, изрази скептицизма си по отношение на Биткойн и другите криптовалути като средство за съхранение на богатство.

Според Далио, предвид относително малката си пазарна капитализация, пространството на цифровите активи получава твърде много внимание. По негово мнение криптоактивите не работят добре като средства за размяна или съхранение на стойност.

Блокчейн технология и цифрови валути

Макар Далио да смята, че блокчейн технологията е отлична, той твърди, че е от съществено значение да се прави разлика между нея и цифровите валути.

Той използва Биткойн като пример и подчертава, че всички цифрови валути не възпроизвеждат нищо и са твърде волатилни, за разлика от инфлационния хедж.

Алтернативни запаси на стойност

Далио смята, че настоящата среда създава много дългове, а парите и финансовите активи, като например дълговите активи, няма да бъдат добра алтернатива за хората да държат богатство.

Въпреки това той смята, че цифровите валути също не са ефективно средство за съхранение на богатство.

Далио също така е на мнение, че криптовалутите не предлагат предимства за неприкосновеност на личния живот, тъй като всички следят какво правят потребителите в тях.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои ли корекция на крипто пазарите?


Далио притежава криптовалути

Въпреки че Далио не вярва в криптовалутите като средство за съхранение на стойност, той все още притежава “мъничко” крипто. Той също така прогнозира, че в бъдеще ще има “по-добри цифрови валути”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Цените на Биткойн и Етериум се понижиха след иск на CFTC срещу Binance

В понеделник Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) заведе дело срещу Binance, водещата борса за криптовалути по отношение на обема на търговията, както и срещу нейния главен изпълнителен директор Чанпенг Джао.

март 27, 2023 20:40 2 мин. четене

MicroStrategy с поредната покупка на Биткойн в размер на $150 милиона

Дори в този период на икономическа несигурност гигантът в областта на бизнес разузнаването MicroStrategy продължава да трупа Биткойн.

март 27, 2023 17:00 2 мин. четене

Биткойн: Анализатор споделя предупреждение за корекция

Никълъс Мертен, водещ на DataDash, популярен канал за криптовалути в YouTube, прогнозира, че Биткойн (BTC) няма да види възход, дори ако Федералният резерв отново включи печатниците за пари.

март 27, 2023 9:00 3 мин. четене

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене