НАЧАЛО Биткойн

Биткойн рано или късно ще достигне $1 милион благодарение на този фактор

02.02.2024 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн рано или късно ще достигне $1 милион благодарение на този фактор

Съоснователят на BitMEX Артър Хейс очаква потенциален катализатор, който би могъл да изстреля Биткойн (BTC) до седемцифрени стойности.

Хейс спекулира, че спадът в стойността на търговските имоти може да накара Федералния резерв да инжектира ликвидност на пазарите като мярка за подкрепа на икономиката.

Позовавайки се на неотдавнашна статия в Bloomberg, в която се посочват значителните загуби, понесени от японските Aozora Bank и New York Community Bancorp (NYCB) поради отслабването на сектора на търговските имоти в САЩ, Хейс предвиди рязко увеличаване на ликвидността.

Обикновено подобен приток на ликвидност обикновено води до поскъпване на рискови активи като Биткойн, което кара Хейс да прогнозира бъдеща стойност за криптовалутата от $1 милион.

Правейки паралели с минали икономически спадове Хейс отбеляза, че Федералният резерв и Министерството на финансите са прибягвали до парична експанзия, когато са били изправени пред спадащи цени на имотите и глобални банкови фалити. Позовавайки се на историческата реакция, той заяви:

Какво направиха Фед и Министерството на финансите последния път, когато цените на имотите в САЩ се сринаха и банкрутираха банки в световен мащаб? Печатницата за пари [започва да работи на пълни обороти]. BTC = $1 милион.

Въпреки неотдавнашната индикация на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, че намаляването на лихвените проценти през март е малко вероятно, Хейс смята, че комбинацията от уязвимостта на търговските имоти и продължаващите банкови проблеми може да накара Фед и Министерството на финансите на САЩ да приложат по-хлабави парични политики по-скоро рано, отколкото късно.

Наричайки Пауъл “Джейпау“, а финансовия министър Джанет Йелън – “Лошия Бърл Йелън“, Хейс прогнозира предстоящо печатане на пари.

Изтъквайки изненадващата загуба, обявена от NYCB, предизвикана от резервите за кредитни загуби, които надхвърлят оценките 10 пъти, Хейс постави под въпрос ефективността на предишните мерки. Той отбеляза, че въпреки програмата за срочно финансиране на банките (Bank Term Funding Program – BTFP) и сконтовия прозорец пазарът очаква необходимост от подновяване на банковата помощ за решаване на основните проблеми.

Хейс очаква временен спад на Биткойн в отговор, но ако NYCB и други подобни институции изберат значителни разпродажби, той предвижда бързо иницииране на нова спасителна програма, което ще тласне Биткойн към бича траектория, подобна на ценовото действие, наблюдавано през март 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ще задмине Visa според Сатоши Накамото

Наскоро разкритите кореспонденции хвърлят безценна светлина върху генезиса на биткойн и визионерските прозрения на неговия енигматичен създател Сатоши Накамото.

26.02.2024 6:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

След като първоначалното вълнение около стартирането на нови борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) започва да отслабва, вниманието се насочва към предстоящото през април халвинг събитие на BTC.

25.02.2024 18:00 2 мин. четене

Защо цената на Биткойн продължава да се върти около $52,000?

Като значима проява на бичи настроения, през изминалата седмица от централизираните борси бяха изтеглени Биткойн (BTC) токени на стойност около $540 милиона.

25.02.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.