НАЧАЛО Биткойн

Биткойн за първи път завърши тримесечие на загуба тази година

октомври 2, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн за първи път завърши тримесечие на загуба тази година

Биткойн завърши предходното тримесечие със спад, което не се беше случвало от миналата година насам.

Водещата по пазарна стойност криптовалута е отбелязала спад от около 11% от юни насам и в събота се търгуваше за около $27,150 към 1 октомври.

Преди това тя нарасна с 83% през първата половина на тази година, отскачайки от значителния спад, наблюдаван през 2022 г. (спад от приблизително 64%) – период, белязан от сътресения в сектора на дигиталните активи поради различни скандали и фалити.

От края на второто тримесечие насам Биткойн (BTC) остава в тесен търговски диапазон, което до голяма степен се дължи на несигурността в по-широките икономически перспективи. Наскоро Федералният резерв предпочете да запази лихвените проценти без промяна, но сигнализира за очакване на по-високи лихви за продължителен период от време.

Повишените лихвени проценти обикновено намаляват привлекателността на по-рисковите активи. Хосам Махмуд, анализатор в CCData, отбеляза:

Предпазливата позиция на Федералния резерв засили опасенията на инвеститорите, което доведе до спад както на традиционните така и на пазарите на дигитални активи.

За период от девет седмици, приключващ в средата на септември, инвеститорите изтеглиха близо половин милиард долара от продукти, свързани с криптовалути, според доклад на CoinShares. На Биткойн се падат 85% от тези изходящи потоци, възлизащи на $45 милиона.

Освен това Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ отложи решенията относно предложенията на BlackRock Inc. за спот Биткойн ETF, след подобни отлагания за Ark 21Shares и GlobalX до януари.

Питър Чир, ръководител на макростратегията в Brean Capital, отбеляза:

Настоящите инвеститори станаха много ентусиазирани от потенциалното въздействие на Биткойн ETF за стимулиране на нов скок в търсенето.”

“Преди няколко години това щеше да е от съществено значение, тъй като притежаването на криптовалута беше предизвикателство, но сега не е толкова трудно. Концепцията за ETF все още не се е реализирала и може да има известни съмнения дали ще се случи, поне в близко бъдеще.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.