НАЧАЛО Биткойн

Биткойн проби $27,000 ден преди срещата на Фед

септември 18, 2023 14:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн проби $27,000 ден преди срещата на Фед

Биткойн показва признаци на сила точно преди предстоящата среща на FOMC, на която ще бъдат обсъдени важни икономически данни и парични политики на САЩ.

Въпреки неотдавнашните събития, като дискусиите относно спот Биткойн ETF и правните битки, като например съдебния иск на Grayscale, цената на Биткойн е относително стабилна през последния месец.

Данните от веригата обаче сочат, че в настоящите модели на търговия с Биткойн има сила. Данните на Glassnode разкриват шестмесечен връх в обема на предлагането на BTC, който последно е бил активен в диапазона от 6 месеца до 1 година. Това съвпада с правната победа на Grayscale срещу SEC, която им позволява да преобразуват Grayscale Bitcoin Trust в спот Биткойн ETF.

Исторически погледнато, подобни увеличения на спящото предлагане се свързват с повишена търговска активност, която обикновено се наблюдава при бичи пазари или по време на разпродажби.

През последните 24 часа цената на Биткойн се повиши с 1.8%, като достигна текуща търговска цена от $27,100. На седмичната графика цената на Биткойн се е повишила с 5%.

Еднодневният технически анализ от TradingView показва бичи настроения, като всички пълзящи средни и осцилатори сочат към сигнал “купувай”, регистрирайки стойности съответно 11, 9 и 2.

Що се отнася до заседанието на FOMC на Федералния резерв, инструментът CME FedWatch Tool предполага 98% вероятност Фед да запази лихвените си проценти в настоящия целеви диапазон от 525-550 базисни пункта.

В миналото повишенията на лихвените проценти от страна на Фед са водили до волатилност на пазара на Биткойн около решенията на FOMC. Тази тенденция обаче намаля през 2023 г. поради оптимизма за потенциални корекции на паричната политика, като например намаляване на лихвените проценти или паузи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.