НАЧАЛО Биткойн

Биткойн проби $25,000 за първи път от юни и се отдръпна

август 15, 2022 16:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн проби $25,000 за първи път от юни и се отдръпна

Биткойн (BTC) успя да скочи над ключовото ниво от $25,000 за първи път от средата на юни.

Оттогава Биткойн се е отдръпнал и към момента на писане се търгува около $24,150 с приблизително 2.8% спад в последните 24 часа.

По време на излъчване на Bloomberg Global Financial News водещата Франсин Лакуа отрази това отдръпване, като посочи:

Вчера Биткойн за малко надмина $25,000 за първи път от средата на юни. След това се плъзна под това ниво, като инерцията на [по-обещаващите] данни за инфлацията продължава.

Лакуа след това дискутира случилото се през уикенда с репортера от Bloomberg Емили Никол

Така, вчера определено видяхме рали при Биткойн, което последва данни за заетостта в САЩ петък. Те [данните] намекват, че предстоят по-малко увеличения на лихвения процент или поне по-малко монетарно затягане, което допринася за рисковите активи като крипто.

Въпреки обещаващото ценово действие през уикенда, днес виждаме как най-голямата криптовалута се отдръпва, като дори падна под $24,000 за кратко.

биткойн
биткойн

 

В последния месец пазарът на криптовалути се стабилизира и се устреми нагоре. Коментирайки този период на подем, Емили Никол посочи следното:

Да, както ти посочи, през последния месец и нещо, данните, които получаваме от регулаторите, са предимно позитивни по отношение на това, което възнамеряват да правят с монетарната политика и икономиката. Та това помогна на рисковите активи като крипто. Биткойн определено отскочи вследствие на това.

И това до голяма степен показва как инвеститорите разглеждат тези активи. Те вече почти са част от традиционната кошница с рискови активи.

Емили Никол подчерта, че Биткойн остава силно волатилен актив, но въпреки това демонстрира засилваща се корелация със S&P 500 и технологичните акции, което става явно при реакциите на крипто пазара на споделянето на икономически данни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е на път да измести златото, твърди Майкъл Сейлър


Разглеждайки Етериум, Никол говори за предстоящото Сливане като потенциален ценови катализатор, тъй като актуализацията ще направи блокчейна по-екологичен.

Макар последните икономически данни да дават повод за оптимизъм, апетитът за риск все още не се е завърнал напълно, като не изглежда вероятно това да се случи в краткосрочен план. Много пазарни участници твърдят, че тежките макроикономически условия ще създадат търсене за Биткойн, което може да тласне актива нагоре. От друга страна много анализатори предупреждават, че инвеститорите разглеждат всички криптовалути като високо рискови инвестиции, което онзачава, че интересът към тях ще е занижен по време на тежки макроикономически условия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

Създателите на една от водещите фирми за блокчейн анализ коментираха Биткойн, след като Федералният резерв отново повиши лихвения процент.

септември 26, 2022 12:32 1 мин. четене

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене