НАЧАЛО Биткойн

Биткойн поставя нов рекорд над $61,000

13.03.2021 23:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн поставя нов рекорд над $61,000

Биткойн проби ценовото ниво от $60,000, за да запише нов рекорд от над 61,600 долара на 13-ти март.

Това става точно една година и ден след опустошителния крах на крипто пазара на Черния четвъртък на 12-ти март 2020 г.

 

Миналата година на 12 март Биткойн падна с 40% до нивото от $3,800. Новият рекорд поставя цената на BTC на 16 пъти над това дъно.

 

Новият максимум идва след няколко опита за консолидация. Изглежда следващата цел за Биткойн, е $70,000.

 

Новият рекорд на Биткойн за всички времена също означава, че по-голямата част от пазара на BTC има печалба за всички инвеститори, които са закупили актива на по-ниска цена от текущата. 

 

Също така се счита за един от основните етапи, през които криптовалутата трябва да премине по своя параболичен път, според множество анализатори на крипто пазара.

 

Освен това по-голямата част от анализаторите имат възходящи очаквания за Биткойн по време на спад на цената. Илон Мъск и Тесла вече имат над 80% печалба от своите Биткойн инвестиции, както и MicroStrategy, един от най-ценните институционални инвеститори, който активно купува повече BTC по време на спадовете на цените. 

 

През януари BTC се върна с 31% за 20 дни и се повиши с 95%, след като достигна дъното на корекцията си за 24 дни. Според крипто анализатор и търговец с псевдоним Rekt Capital, BTC корекциите често са трудни, но здравословни за пазара в дългосрочен план.

 

“Спадовете  могат да бъдат трудни, но си струва да се издържат. В края на краищата, Биткойн прави рали + 40% през 13-те дни от дъното в последния повторен ретрейс.”

 

Но въпреки прогнозирания импулс нагоре, Биткойн може да е изправен пред силна съпротива над новия си ATH, тъй като пазарът е под влиянието на силни фактори като падежните позиции, определени на ниво от 60 хил. долара, което е от решаващо значение за следващото ценово действие на криптовалутата.

 

Към момента на писане на тази статия Биткойн е нараснал с 8% в последните 24 часа и се търгува на $61,400, според данни от CoinMarketCap.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн халвингът ли ще разпали следващия голям подем на криптовалутите?

Халвинга на Биткойн (BTC) – значимо събитие, което се случва приблизително на всеки четири години – отдавна се свързва с повишена пазарна активност и начало на бичи цикли.

28.04.2024 18:00 2 мин. четене

Предупреждение за Биткойн инвеститорите – какво трябва да знаем

Разбирането на динамиката на пазара на Биткойн е от първостепенно значение за инвеститорите, навигиращи в нестабилната крипто индустрия.

28.04.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн достига нови върхове, но тези крипто акции се представят по-добре

Въпреки че Биткойн скочи до нови рекорди за всички времена през 2024 г., някои акции изпревариха печалбите му от 2023 г. насам.

28.04.2024 7:00 2 мин. четене

Ето колко от инвеститорите са на печалба от топ криптовалутите

Компанията за анализ на криптовалути Santiment оцени състоянието на рентабилността на инвеститорите, като се фокусира по-специално върху основните криптоактиви.

27.04.2024 21:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.