НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще помогне на MicroStrategy да се бори с гиганти като Apple и Microsoft

ноември 10, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще помогне на MicroStrategy да се бори с гиганти като Apple и Microsoft

Майкъл Сейлър, основател и изпълнителен председател на MicroStrategy, обясни успеха на софтуерната си компания срещу гиганти в индустрията като Apple и Microsoft с Биткойн. 

През 2023 г. акциите на MicroStrategy се повишиха с 246%, достигайки $492 за акция, като успоредно с това Биткойн достигна годишен връх от над $37,800, което е ръст от 122% от началото на годината.

Сейлър твърди, че предизвиканата от правителството инфлация и дефлацията, предизвикана от технологиите, създават предизвикателства за компаниите извън елитната “Великолепна седморка“. 

“Ако сте [голяма компания], сте принудени да се борите за оцеляването си с една ръка, вързана зад гърба ви. Ако искаш да си в крак с Великолепната седморка, ще трябва да увеличаваш приходите и паричните си потоци с 20% годишно или по-бързо до безкрай,

Според него големите компании срещат трудности при постигането на постоянен растеж в сравнение с доминиращата седморка. В отговор на това MicroStrategy промени стратегията си, търсейки “дигитален монопол с висок растеж” и избирайки Биткойн като основен актив.

Има седем компании, които генерират цялата възвръщаемост на акционерите. Има 7,000 компании, които не могат да се справят. Това, което направихме през август 2020 г., беше да признаем, че няма как да надминем Google, Microsoft и Apple Computer като средно голяма софтуерна компания.

MicroStrategy, притежавайки значителни резерви от Биткойн, използва баланса си за инвестиции. Сейлър остава оптимист, предполагайки, че Биткойн има потенциал за по-нататъшни печалби при регулаторно одобрение на спот Биткойн ETF-ите на финансовите компании. 

Осъзнахме, че Биткойн е като високотехнологична доминираща дигитална мрежа, която расте с 40% или 50% годишно, и затова я купихме. 

[Активът] продължава да расте с 40-50 % годишно и сега използваме баланса си, за да развиваме компанията.

Сейлър очаква, че балансът между търсенето и предлагането на Биткойн ще се промени след априлското халвинг събитие на Биткойн, като предлагането ще намалее наполовина, а търсенето може да се удвои след въвеждането на ETF. Той вярва, че ценовите корекции ще поддържат пазарното равновесие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.