НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Пазарните условия може да ликвидират шортовете и да тласнат BTC до нов исторически връх

25.05.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Пазарните условия може да ликвидират шортовете и да тласнат BTC до нов исторически връх

Най-голямата и разпознаваема криптовалута Биткойн (BTC) наскоро достигна съпротивата от $72,000 в рамките на 3-месечен търговски диапазон, преди внезапно да спадне до $67,000.

Тази волатилност предизвика дисбаланси на пазара на деривати, които сега са в полза на продавачите на шорт позиции на Биткойн, което може да доведе до предстоящо свиване на късите позиции.

По-конкретно на 21 май Биткойн отново достигна границата от $72,000, което подтикна продавачите на шорт позиции да заложат на установения модел. Както беше предвидено, BTC се придържаше към 3-месечния диапазон и като към момента на писане на статията се търгува за $69,300.

Тази активност може да бъде насочена към продавачите на шорт позиции, тъй като бъдещите договори и търговията с ливъридж на Биткойн натрупват ликвидни позиции. Ако тези пулове от ликвидност бъдат насочени, BTC може да преживее шорт скуиз през следващите дни.

Според данните от CoinGlass, прегледани на 25 май, които дават представа за текущото състояние на пазара на деривати, около нивото на съпротива при $72,000 са натрупани ликвидации за над $1.21 милиарда. Маркетмейкърите и професионалните трейдъри може да разглеждат това като потенциална възможност за пробив.

Потенциален шорт скуиз може да ликвидира позициите на тези продавачи, да генерира изкуствено търсене и да повиши цената на Биткойн над настоящия ѝ исторически връх.

Въпреки това търговците на криптовалути непрекъснато преоценяват позициите си в зависимост от развитието на пазарните условия. По този начин, ако трейдърите затворят късите си позиции, отчетеният резерв от ликвидност може да се разсее през следващите дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Как борсово търгуваните фондове може да манипулират цената на Биткойн

Марк Юско, хедж фонд експерт, съосновател и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital предостави своя коментар върху сложните методи, чрез които борсово търгуваните фондове (ETF) може да влияят върху цените на Биткойн (BTC).

22.06.2024 14:30 2 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

$545 милиона напуснаха Биткойн ETF-ите: До къде може да падне цената?

Последните данни на Farside показват, че тази седмица американските спот Биткой ETF-и са отбелязали отлив от $545 милиона, което показва нарастваща предпазливост от страна на инвеститорите.

22.06.2024 11:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн: Пазарните условия може да ликвидират шортовете и да тласнат BTC до нов исторически връх”
  1. Сладкаря,

    Бурите наближават с притеснения по фондовите борси\. Отговорните хора, инвестират в добавено хеджиране на риска.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.