НАЧАЛО Биткойн

Биткойн падна под 17,000$ – ето възможна причина

декември 2, 2022 17:09 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн падна под 17,000$ – ето възможна причина

Цената на Биткойн се върна под $17,000, достигайки ново дъно в рамките на деня.

Цената на Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, се понижи до ново дневно дъно от $16,900 след по-силните от очакваното данни за заетостта в САЩ, както отрази Хелен Браун от CoinDesk.

По данни на Бюрото за трудова статистика на САЩ най-голямата икономика в света неочаквано е увеличила броя на заетите позиции в неселскостопанския сектор с 263,000 души през миналия месец. Пазарът очакваше много по-малко увеличение от 200,000 работни места.

Фючърсите, обвързани с основните индекси на американския фондов пазар, също спаднаха рязко надолу, като всички рискови активи понесоха удар. Фактът, че пазарът на труда отказва да се охлади, може да разубеди Федералния резерв да смекчи темпа на повишаване на лихвените проценти. 

Биткойн се повиши заедно с акциите по-рано тази седмица, след като председателят на Фед Джером Пауъл сигнализира в своя реч, че централната банка се готви да възприеме по-отпусната политика.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза


Инвеститорите очакваха Фед да повиши основния лихвен процент с 50 базисни пункта през декември, прекъсвайки поредицата от увеличения със 75 базисни пункта. Последните данни за работните места обаче внасят още повече несигурност в това отношение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога

Съоснователите на компанията за крипто анализи Glassnode смятат, че индексът на щатския долар (DXY) скоро ще се понижи и ще предизвика масивен бичи пазар на Биткойн (BTC).

септември 30, 2023 13:00 2 мин. четене

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.