НАЧАЛО Биткойн

Биткойн падна под 17,000$ – ето възможна причина

декември 2, 2022 17:09 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн падна под 17,000$ – ето възможна причина

Цената на Биткойн се върна под $17,000, достигайки ново дъно в рамките на деня.

Цената на Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, се понижи до ново дневно дъно от $16,900 след по-силните от очакваното данни за заетостта в САЩ, както отрази Хелен Браун от CoinDesk.

По данни на Бюрото за трудова статистика на САЩ най-голямата икономика в света неочаквано е увеличила броя на заетите позиции в неселскостопанския сектор с 263,000 души през миналия месец. Пазарът очакваше много по-малко увеличение от 200,000 работни места.

Фючърсите, обвързани с основните индекси на американския фондов пазар, също спаднаха рязко надолу, като всички рискови активи понесоха удар. Фактът, че пазарът на труда отказва да се охлади, може да разубеди Федералния резерв да смекчи темпа на повишаване на лихвените проценти. 

Биткойн се повиши заедно с акциите по-рано тази седмица, след като председателят на Фед Джером Пауъл сигнализира в своя реч, че централната банка се готви да възприеме по-отпусната политика.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза


Инвеститорите очакваха Фед да повиши основния лихвен процент с 50 базисни пункта през декември, прекъсвайки поредицата от увеличения със 75 базисни пункта. Последните данни за работните места обаче внасят още повече несигурност в това отношение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Трейдър очаква изключителни печалби – ето кога

Трейдър, който предвиди срива на Биткойн през май 2021 г., сега твърди, че активът дава сигнали, че се подготвя за масивно движение нагоре.

януари 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Над 60% ръст на Биткойн милионерите от началото на месеца

Броят на адресите, притежаващи Биткойн (BTC) на стойност над $1 милион е нараснал с около 60% само за последните 23 дни.

януари 29, 2023 11:11 1 мин. четене

Биткойн остава силен, но може ли да видим корекция?

Анализатор, който правилно определи тазгодишния обрат в криптовалутите, сподели, че бичата му позиция за пазара може да се промени.

януари 29, 2023 9:21 2 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Чарлз Едуардс

Чарлс Едуардс сподели какво може да предстои за флагманската криптоваулта тази година предвид макроикономическите условия.

януари 29, 2023 7:01 3 мин. четене