Home

Биткойн означава финансова свобода според крипто експерт

09.07.2024 10:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн означава финансова свобода според крипто експерт

В неотдавнашно изявление Джон Дийтън, виден правен експерт и защитник на криптовалутите, приветства Биткойн като символ на финансовата свобода и важен инструмент срещу централизирания финансов контрол от страна на определени личности като американския сенатор Елизабет Уорън.

Дийтън наблегна на децентрализирания характер на Биткойн, който предоставя по-големи възможности на хората, предлагайки алтернатива на традиционните банкови системи и правителствени регулации.

По време на подкаст с Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, Дийтън описа BTC като синоним на свободата, отразявайки вярата си в самоуправлението на Америка.

Той разкритикува позицията на сенатор Уорън, определяйки я като пропагандиране на патерналистична държава, в която елитите диктуват персоналните решения, включително финансовите инвестиции.

Дийтън направи паралел с исторически ограничения върху инвестициите, като например забраната за публично закупуване на акции на Apple по време на нейното първично публично предлагане (IPO) през 1980 г., предполагайки, че подходът на Уорън може по подобен начин да ограничи достъпа до Биткойн.

Междувременно той отговори на мнението на главния изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг, че водещата криптовалута служи като хедж срещу инфлацията и дефицитните разходи в условията на експанзивни фискални политики, които застрашават традиционните валути.

Като цяло забележките на Дийтън подчертават ролята на Биткойн като гаранция за финансова автономия и противовес на прекомерната държавна намеса по икономическите въпроси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога Биткойн може да се върне към историческия си връх според анализатор

Известният търговец на криптовалути Майкъл ван де Поуп наскоро заяви, че криптовалутата Omni Network (OMNI) може да е готова за значителен възход.

20.07.2024 21:00 2мин. четене

Голяма американска банка инвестира значителни средства в този Биткойн ETF

Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на Bitwise Invest, обяви, че голяма американска банка поема значителен ангажимент към спот BTC ETF на Bitwise, както и към други ETF-и с фокус върху криптовалутите.

20.07.2024 20:00 1мин. четене

Над $2 милиарда са постъпили в американските спот Биткойн ETF-и за последните 2 седмици

Американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн са привлекли над $2 милиарда през последните две седмици, което отразява подновения пазарен оптимизъм.

20.07.2024 18:00 1мин. четене

Доклад на ARK Invest изтъква устойчивостта на Биткойн на фона на пазарните предизвикателства

През 2020 г. германските власти ликвидираха 50,000 BTC, иззети от платформата за “пиратско” съдържание Movie2k, което доведе до спад на цените на Биткойн от над $70,000 до под $55,000.

20.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.