НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е за невежите според популярен икономист

01.04.2024 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е за невежите според популярен икономист

Биткойн (BTC) претърпя значителна еволюция през годините, като в момента се издига над прага от $70,000 в преследване на още един исторически връх.

По време на пътуването си Биткойн често е свързван с по-младите демографски групи, вероятно поради дигиталния си характер.

По-специално, икономистът и скептик по отношение на Биткойн Питър Шиф предупреди младите инвеститори за предпочитането на дигитални активи като Биткойн пред традиционните хранилища на стойност като златото, което предполага потенциални последици в бъдеще.

В неотдавнашна публикация Шиф намекна, че очарованието на Биткойн сред младите може да се корени в “невежество и липса на опит“.

Той подчерта значението на мъдростта, която идва с възрастта, като намекна, че със съзряването на по-младите инвеститори предпочитанията им може да се насочат към активи като златото, които се възприемат като по-трайни.

Забележките на Шиф подчертават продължаващия му скептицизъм към Биткойн, който е в съответствие със застъпничеството му за златото като надежден хедж срещу волатилността. Въпреки неотдавнашната бича серия на Биткойн, Шиф запазва резерви по отношение на дългосрочната му устойчивост и вътрешна стойност.

Освен това Шиф преди е заявявал, че успехът на флагманската криптовалута зависи до голяма степен от продължаващия натиск за покупки, като го характеризира като спекулативна инвестиция в сравнение с материални активи като недвижими имоти или акции, които предлагат допълнителни потоци от доходи извън обикновеното поскъпване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

3 ключови съвета при инвестицията в криптовалути

Участието в спекулативния свят на криптовалутите изисква подготвено мислене. Това е сфера, в която волатилността и рискът са постоянни величини, неподходящи за тези, които лесно се влияят от колебанията на пазара или манталитета на общността.

20.04.2024 19:00 2 мин. четене

Ето какво ще движи крипто пазарите след халвинга

В доклад от четвъртък Coinbase (COIN) подчерта, че траекторията на пазарите на дигитални активи след халвинга на Биткойн (BTC) е по-вероятно да бъде повлияна от макроикономически фактори, въпреки силните основи на криптовалутите.

20.04.2024 15:43 1 мин. четене

Биткойн се възстановява от скорошния срив след ескалацията на напрежението в Близкия изток

Биткойн се възстановява през последните дни, отчасти поради факта, че напрежението на геополитическия фронт намаля, облекчавайки по-ранните резки спадове на пазара на криптовалути.

20.04.2024 14:09 1 мин. четене

Биткойн: Какво разкрива коефициентът на нереализираните печалби за инвеститорските стратегии

В скорошен анализ на X, направен от Ки Йонг Джу, основател и главен изпълнителен директор на CryptoQuant, се разглеждат текущите нереализирани печалби, притежавани от различни групи Биткойн китове и миньори, въз основа на он чейн данни.

20.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.