НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е най-добре представилият се актив за 2023 г.

октомври 7, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е най-добре представилият се актив за 2023 г.

В година, характеризираща се с икономическа нестабилност, постоянна инфлация и опасения относно повишаването на лихвените проценти, Биткойн (BTC) се превърна в отличник, надминавайки други традиционни класове активи.

Това постижение е особено забележително, като се има предвид, че Биткойн се намираше предимно във фаза на консолидация.

По-конкретно, Биткойн зае водеща позиция като най-ефективния клас активи през 2023 г., като демонстрира забележителна печалба от 63.3%. Това го поставя пред 40 внимателно подбрани класа активи, според данни, публикувани от NYDIG на 6 октомври.

Вторият най-добре представящ се сред тези активи е ръстът на американските дружества с голяма пазарна капитализация, който се отличава с печалба от 28.2%. За разлика от тях Биткойн изпреварва други известни активи, включително американския фондов пазар (12.2%), суровините (6%), парите в брой (3.8%) и златото (1.1%).

Една от открояващите се характеристики на представянето на Биткойн през тази година е способността му да поддържа сравнително тесен търговски диапазон въпреки значителния външен натиск. Дигиталната валута се задържа стабилно в диапазона от $25,000 до $31,000, устоявайки на опитите за пробив в двете посоки. Забележително е, че печалбите от началото на годината се запазиха, въпреки че Биткойн отбеляза забавяне през третото тримесечие, когато активът спадна с 11.1%.

В доклада се подчертава още, че тази стабилност е била запазена въпреки редица събития, включително съдебни решения, промени в макроикономическия пейзаж, опасения за спиране на работата на правителството, дебати около тавана на дълга и продължаващите усилия за получаване на одобрение за спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ.

Въпреки това авторите на доклада предполагат, че Биткойн все още притежава потенциал за рали, задвижван от различни фактори:

От решаващо значение е обаче да се признае, че Биткойн се влияе предимно от отделни идиосинкратични фактори. В перспектива сме оптимисти, че значителните индустриални постижения, като например потенциалното въвеждане на спот ETF и предстоящото халвинг събитие на Биткойн, ще поемат по-значима роля в бъдеще при влиянието върху стойността на актива”, се посочва в доклада.

В допълнение към новините за ETF, анализаторите проучват краткосрочните задействащи фактори, които биха могли да инициират краткотраен бичи ръст, като например забележимо отклонение нагоре в доклада за работните места.

В този контекст Бюрото за трудова статистика отчете добавяне на 336,000 работни места през септември, надхвърляйки прогнозите на икономистите за едва 170,000. Равнището на безработица остана стабилно на 3.8%, противно на очакванията за понижение до 3.7%. Въпреки че това развитие първоначално доведе до незначителен спад в цената на Биткойн, впоследствие активът отбеляза скромни печалби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.