НАЧАЛО Биткойн

Биткойн наближава критичен момент, мечите нагласи утихват

30.04.2024 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн наближава критичен момент, мечите нагласи утихват

Известният ончейн анализатор Уили Ву смята, че Биткойн (BTC) се приближава към ключов момент, тъй като наблюдава отслабване на мечите настроения.

Известният ончейн анализатор Уили Ву смята, че Биткойн (BTC) се приближава към ключов момент, тъй като наблюдава отслабване на мечите настроения.

Обръщайки се към своите последователи в социалната медия X, Ву посочи, че ключовите индикатори сигнализират за потенциален бичи обрат за Биткойн.

„В обобщение: настъпи моментът на истината за BTC. Техническите индикатори клонят към мечи, но по-голямата част от моите фундаментални сигнали сочат към бича перспектива. В крайна сметка макроликвидността може да се окаже решаващият фактор в този сценарий.“

Ву подчерта, че кумулативната делта на обема на Биткойн (CVD), индикатор, използван за идентифициране на несъответствия чрез сравняване на обема на покупките и продажбите за определен период, демонстрира признаци на намаляваща меча нагласа.

„Интересно е, че интензивността на пазарните разпродажби (CVD) намалява, което показва намаляване на местната меча тенденция. Прекъснатата линия при $59,600 исторически очертава границата между бичи и мечи тенденции. За Биткойн е наложително да се поддържа позиция над това ниво“.

Освен това Ву отчита спад на Биткойн, държан на крипто борсите – тенденция, която често се тълкува като бича, тъй като се предполага, че по-голяма част от монетите се държат в студени портфейли, недостъпни за незабавна продажба.

„Бичият сантимент може да бъде подсилен от намаляването на наличните токени, което исторически сочи бича дивергенция.“

Друг положителен показател, подчертан от Ву, е Сигналът за риск от Биткойн, който оценява мрежовите потоци на криптовалутата спрямо ценовите движения, за да оцени вероятността от значителна ценова корекция.

„Положително е, че сигналът за риск има низходяща тенденция.“

Въпреки това Ву призна наличието на мечи сигнали на седмичните и месечните графики на Биткойн.

„Текущите настроения могат да намерят потвърждение в мечата дивергенция, наблюдавана на седмичните свещи, която скоро ще бъде отразена и на месечните свещи с приключването на настоящия етап. За да се обезсили тази дивергенция, цената на Биткойн трябва да се повиши.“

Към момента на писане на статията цената на Биткойн е $61,584, като през последните седем дни търпи спад от почти 7%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн наближава критичен момент, мечите нагласи утихват”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.