НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: МВФ иска повече прозрачност от Ел Салвадор

февруари 13, 2023 8:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: МВФ иска повече прозрачност от Ел Салвадор

Международният валутен фонд (МВФ) наскоро посети Салвадор и излезе с изявление относно приемането на Биткойн в страната.

Въпреки липсата на реализирани рискове до момента, МВФ подчерта необходимостта от по-голяма прозрачност и внимание към използването на криптовалутата от правителството.

Те също така подчертаха, че е важно да се оценят фискалните рискове и рисковете за контрагентите, свързани с използването на Биткойн.

Това беше третото посещение на МВФ, откакто през септември 2021 г. Салвадор направи Биткойн законно платежно средство – решение, за което се смяташе, че е затворило вратите за финансиране от МВФ.

Въпреки че някои първоначални рискове не се материализираха, МВФ посъветва страната да не се стреми към паричен суверенитет без собствена валута. Организацията също така не насърчи издаването на токенизирани ценни книжа за финансиране на покупките на Биткойн поради финансови рискове и призова да се следват подходящи практики за контрол на разходите и управление.

Салвадор наскоро прие закон, който регулира емитирането на дигитални активи както от държавни, така и от частни субекти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво да очакваме след скорошната корекция на пазарите?


Страната планира да използва тези облигации, обезпечени с Биткойн, за изграждането на “Биткойн град”, захранван от местен вулкан.

МВФ обаче е предпазлив по отношение на тази политика и я препоръчва да не се прилага. Въпреки тези опасения МВФ похвали икономиката на Ел Салвадор за пълното ѝ възстановяване до нивата отпреди пандемията и прогнозира растеж на реалния БВП от 2.4% през 2023 г., което е над средното историческо равнище.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.