НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: МВФ иска повече прозрачност от Ел Салвадор

февруари 13, 2023 8:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: МВФ иска повече прозрачност от Ел Салвадор

Международният валутен фонд (МВФ) наскоро посети Салвадор и излезе с изявление относно приемането на Биткойн в страната.

Въпреки липсата на реализирани рискове до момента, МВФ подчерта необходимостта от по-голяма прозрачност и внимание към използването на криптовалутата от правителството.

Те също така подчертаха, че е важно да се оценят фискалните рискове и рисковете за контрагентите, свързани с използването на Биткойн.

Това беше третото посещение на МВФ, откакто през септември 2021 г. Салвадор направи Биткойн законно платежно средство – решение, за което се смяташе, че е затворило вратите за финансиране от МВФ.

Въпреки че някои първоначални рискове не се материализираха, МВФ посъветва страната да не се стреми към паричен суверенитет без собствена валута. Организацията също така не насърчи издаването на токенизирани ценни книжа за финансиране на покупките на Биткойн поради финансови рискове и призова да се следват подходящи практики за контрол на разходите и управление.

Салвадор наскоро прие закон, който регулира емитирането на дигитални активи както от държавни, така и от частни субекти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво да очакваме след скорошната корекция на пазарите?


Страната планира да използва тези облигации, обезпечени с Биткойн, за изграждането на “Биткойн град”, захранван от местен вулкан.

МВФ обаче е предпазлив по отношение на тази политика и я препоръчва да не се прилага. Въпреки тези опасения МВФ похвали икономиката на Ел Салвадор за пълното ѝ възстановяване до нивата отпреди пандемията и прогнозира растеж на реалния БВП от 2.4% през 2023 г., което е над средното историческо равнище.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн срещу CBDC: Правителството на САЩ взема страна в икономически доклад

Президентът на САЩ, Джо Байдън наскоро публикува икономическия доклад на правителството, който съдържа няколко критики към Биткойн.

март 23, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн се насочва към период на значителен възход, твърди стратег на Bloomberg

В Twitter, Макглоун изтъкна, че BTC е изпреварил златото – най-добре представящата се стока през 2023 г. – почти десет пъти. Той обясни това с ниския и нарастващ процент на приемане на дигиталните активи и намаляващото предлагане.

март 23, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн: Анализатор прогнозира корекция – ето неговите цели

Бенджамин Коуен, известен крипто аналитик, наскоро сподели своите виждания за бъдещето на Биткойн преди следващия бичи пазар.

март 23, 2023 7:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн спада след предупреждение на Фед за кредитна криза

Oпасенията за кредитна криза в резултат на значителното затягане на стандартите за кредитиране значително нараснаха в условията на банкова криза.

март 22, 2023 22:34 2 мин. четене