НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да последва движението на цената си от 2011 г.

април 2, 2022 7:03 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да последва движението на цената си от 2011 г.

Тъй като крипто пазарът се движи нагоре, увереността на биковете, че на хоризонта се задават нови върхове за всички времена, расте.

И що се отнася до PlanB, най-голямата криптовалута в света по пазарна капитализация има шанс да проведе възход, подобен на този през 2011 г.

PlanB предполага, че скокът в цената на Биткойн през 2011 г. може да се повтори

Псевдонимният анализатор PlanB наскоро сподели в Twitter, че цветовете на stock-to-flow (S2F) модела са били тълкувани погрешно от мнозина. В исторически план цената на Биткойн се срина под натиск, когато графиката беше в зеления регион, след халвинг събитията през 2014 и 2018 г.

По-специално, Биткойн е претърпял три халвинга досега: през 2012, 2016 и 2020 г. Това накара някои пазарни наблюдатели да предполагат, че BTC може да направи значителна корекция тази година.

PlanB разсея тези страхове, като каза: „Но това може да е съвпадение. BTC може също да скочи нагоре и на зелено (като през 2011 г.). Цветът просто показва месеци до следващия халвинг. S2F не казва нищо за кога BTC ще тръгне нагоре или ще се срине.

Досега моделът S2F беше до голяма степен точен при прогнозиране на траекторията на цената на Биткойн. Но не е без недоброжелатели.

Надежден ли е S2F моделът на PlanB?

Stock-to-Flow cross-asset (S2FX) – отклонение на модела S2F на PlanB, прогнозира, че еталонната криптовалута може да премине магическата граница от $288,000 до 2024 г. Някои експерти обаче не са убедени, че BTC може да постигне толкова оптимистична цел.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ето кога Биткойн може да стигне $100,000, според Антъни Скарамучи

В публикация за Bitcoin Magazine, крипто анализаторът Харолд Кристофър Бъргър написа, че въпреки че моделът на PlanB е бил несправедливо отхвърлен, той непременно ще се провали.

„Много съм убеден, че моделът S2F няма да успее да предвиди адекватно цената на Биткойн, но основният ми аргумент е просто, че формата на прогнозите за цената на S2F е неправилна и твърде бича“, твърди Бъргър.

Той твърди, че моделът на PlanB предвижда „ненамаляващ растеж“ за Биткойн. Но всъщност криптовалутата вече върви по пътя с намаляваща възвръщаемост.

Това не означава, че инвеститорите в Биткойн трябва да бъдат разочаровани. Бъргър също е невероятен оптимист по отношение на цената на Биткойн. Той очаква криптовалутата да се изстреля до $100,000 не по-късно от 2028 г. и $1 милион до 2037 г.. Проекцията очевидно не е сигурна, но е по-консервативна в сравнение с модела на PlanB.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини