НАЧАЛО Регулации

Биткойн може да бъде узаконен като клас активи в Индия

ЮНИ. 10, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн може да бъде узаконен като клас активи в Индия

Позовавайки се на различни водещи източници от индийската криптоиндустрия, The New Indian Express съобщава, че историческото приемане на Биткойн в Ел Салвадор е накарало правителството да обмисли квалифицирането на Биткойн като клас активи в страната.

Индийският регулатор SEBI ще контролира крипто регулирането


След като президентът на Ел Салвадор обяви, че Биткойн е приет като законно платежно средство в страната, Съветът за ценни книжа и борси на Индия (SEBI) възнамерява да преразгледа настоящата си забрана за криптовалута и да продължи да надзирава крипто регулациите.


Най-добрите представители на криптоиндустрията в страната също водят преговори с местното финансово министерство за новия набор от регулаторни правила и министерството разглежда въпроса сега.


Новият законопроект относно регулацията на криптовалути вероятно ще влезне в парламента за обсъждане по време на мусонния сезон, споделят източници.


Съвсем наскоро Резервната банка на Индия (RBI) отново забрани на заемодателите да работят с компании, чийто бизнес е свързан с виртуални валути - крипто борси - поради високата волатилност на криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕЕл Салвадор: Копаене на Биткойн с вулканична електроенергия?


Въпреки това, Ел Салвадор легализира Биткойн като платежно средство, а други страни от Латинска Америка, които искат да последват примера им, като Мексико, накараха индийските регулатори да обмислят да променят мнението си.


Основните опасения относно крипто остават


Според ръководителя на RBI, Шактиканта Дас, основните опасения относно криптовалутите остават.


Новият комитет, работещ по новия закон за крипто регулиране, възнамерява да „разгледа цялостния сценарий и да направи най-добрата крачка напред“.


Освен това наскоро председателят на Infosys, ИТ и консултантски гигант в Индия, Нандан Нилекани, призова Индия да легализира крипто не като законно платежно средство (тъй като криптовалутите са твърде волатилни), а като клас активи, стока.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Тексас дава зелена светлина на банките да съхраняват крипто

Банки с издадена харта от щата Тексас получиха зелена светлина да държат крипто активи от името на своите клиенти, съобщи държавен регулатор в четвъртък.Насоките са потвърждение, че банките, които има...
ЮНИ. 14, 2021 22:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Италиански надзорен орган на фондовия пазар призовава за крипто регулиране

Това последва изявлението на ръководителя на холандския регулатор CPB, че Нидерландия трябва да забрани Биткойн и останалите криптовалути.Криптото може да попречи на централните банки да провеждат пар...
ЮНИ. 14, 2021 23:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нидерландия трябва да регулират крипто вместо да го забраняват

Нидерландия трябва да регулира пазара на криптовалути, вместо да забранява на своите граждани да използват изцяло крипто, заяви нидерландския финансов министър Вопке Хоекстра, според доклад от петък н...
ЮНИ. 14, 2021 15:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на Танзания призовава централната банка да се подготви за крипто

На 14-ти юни президентът на Танзания Самия Сулуху Хасан настоя централната банка на страната да започне проучване на крипто активи.Хасан подчерта нарастващото въздействие на крипто върху глобалните фи...
ЮНИ. 14, 2021 11:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света