НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн трябва да се третира като златото и недвижимите имоти, според технологичен магнат

ЮНИ. 8, 2021 20:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн трябва да се третира като златото и недвижимите имоти, според технологичен магнат

Индийският технологичен магнат Нандан Нилекани призова местните законодатели да позволят на гражданите да спекулират с крипто активи.

Съоснователят и председател на Infosys, индийска мултинационална фирма за информационни технологии, призова регулаторите да възприемат дигиталните активи и да се справят с приспособяването на технологията.


Говорейки пред Financial Times, Нилекани предупреди, че разпоредбите могат да доведат до значителни пропуснати възможности за Индия, твърдейки, че по-широкообхватния подход ще позволи на страната да се възползва от пазара на дигитални активи, който е на стойност $1,7 трилиона и ще позволи на крипто ентусиастите да вложат богатството си в индийската икономика.


Въпреки това, Нилекани не подкрепя неограничен крипто пазар за Индия, твърдейки, че криптовалутите са твърде волатилни и енергоемки, за да се използват като платежно средство.


Вместо това той вярва, че инфраструктурата на Unified Payments Reserve Bank of India предлага отлична инфраструктура за плащания в реално време.


ПРОЧЕТИ ОЩЕЕто какво ще стане в най-лошия случай за Биткойн според известен анализатор


Вместо това технологичният магнат посъветва да се позволи на индийците да имат достъп до крипто активи за спекулации и като запас от стойност.


Точно както имате някои от активите си в злато или недвижими имоти, можете да имате някои от активите си в крипто. Мисля, че има роля за крипто като запас от стойност, но със сигурност не и като [транзакционен метод].


Нандан Нилекани отдавна работи заедно с индийските власти, за да помогне за формулирането на политики в областта на дигиталните технологии, включително програмата за биометрична идентичност Aadhaar, стартирана през 2009 г. През декември 2016 г. той се присъедини към комисия, която разследва как хората в Индия могат да използват дигиталните плащания в по-голяма степен и през 2019 г. той председателстваше комитет на централната банка по дигиталните плащания.


С огромния технологичен сектор в Индия и безбанковото население страната може да бъде световен център за приемане на крипто активи, но регулаторната ситуация остава неясна с противоречиви сигнали, идващи от политиците и централната банка.


На 19-ти май бе съобщено, че формулирането на нов регулаторен панел, посветен на дигиталните активи, може да проправи пътя за повече яснота на ситуацията.


Законопроект за 'Криптовалутите и Регулация на официална дигитална валута 2021' трябваше да бъде разгледан в парламента през март, но той беше отложен поради причини, които не бяха публично оповестени.


RBI забрани на всички банки да позволяват на клиентите да търгуват с крипто активи през 2018 г., но това беше отменено от Върховния съд през февруари 2020 г., което доведе до нови надежди.


Голяма част от индустрията все още работи в сива зона, въпреки огромния импулс на крипто борсите и устойчивото търсене на дребно през последните месеци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн тръгна надолу, дали MicroStrategy ще купят дъното?

Днес най-голямата криптовалута по пазарна капитализация отчете голям спад от над 5%, като се понижи от нивото от $37,531 до $35,046 според данни от CoinMarketCap.Биткойн загуби почти $2,000 в рамките ...
ЮНИ. 12, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Поредният милиардер иска да инвестира в крипто

Моелис, основателят на инвестиционно-банковото дружество Moelis & Company, разкри намерение да проучи и инвестира в дигитални активи по време на срещата на върха на Bloomberg Deals във вторник."Може б...
ЮНИ. 12, 2021 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Един от най-големите Биткойн китове купува масивно количество BTC

Според Blockchain.com, кит, който вече притежава десетки хиляди BTC, вчера добави близо 3,720 токена към портфолиото си.Таксите за трансфер за транзакцията възлизат на 0,005 BTC или приблизително $189...
ЮНИ. 12, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света