НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да предизвика сериозен бум, както фондовия пазар през 80-те години

05.06.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да предизвика сериозен бум, както фондовия пазар през 80-те години

Търговецът ветеран Питър Бранд предполага, че Биткойн (BTC) може да е на ръба на значителен пробив, напомнящ забележим скок на фондовия пазар от средата на 80-те години.

Той посочва исторически модели, показващи, че биткойн може да навлезе в продължителен бичи пазар.

В скорошна публикация в X, Бранд подчерта приликата между текущата гарфика на Биткойн и модела от средата на 80-те години на миналия век – период, характеризиращ се с голям пробив. По-конкретно, той сравни стойността на Биткойн с общото парично предлагане в САЩ (BTC/WM1NS), отбелязвайки сходство с графиката на Dow Jones Industrial Average (DJIA) от преди четири десетилетия.

Бранд наблегна на модела на обърнатата глава и рамене на графиката BTC/WM1NS, бичи индикатор, който предполага, че купувачите са все по-уверени и вече не чакат по-ниски цени, за да навлязат на пазара. Ако този модел доведе до пробив, това може да означава, че стойността на BTC нараства значително по-бързо от предлагането на щатски долари.

[readmore id=”113904

През 70-те години DJIA показа подобен модел, който в крайна сметка доведе до значителен бичи пазар, който Бранд вярва, че може да бъде отразен в текущото представяне на Биткойн.

Подкрепяйки оптимистичната перспектива на Бранд, крипто анализаторът TechDev също вижда признаци за предстоящ скок на цената на BTC. TechDev отбеляза, че търговският диапазон на Биткойн на петдневната графика е най-тесният от осем години, често предвестник на резки и бързи движения на цените.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.