НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да направи сериозна корекция преди халвинга – ето защо

15.03.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да направи сериозна корекция преди халвинга – ето защо

От началото на годината стойността на Биткойн е нараснала със забележителните 72%, като се повиши от $42,560 до почпти $74,000.

Това впечатляващо рали привлече отново вниманието към пазара на криптовалути. Въпреки това, на фона на вълнението, има индикации, сочещи към потенциален спад. Краткосрочните инвеститори в момента са свидетели на значителни печалби, като броят на притежаваните от тях BTC се е увеличил със зашеметяващите 70%.

Въпреки това по-големите инвеститори, често наричани Биткойн китове, започнаха да разтоварват своите авоари, като само през последния месец продадоха повече от 80 м00 BTC на обща стойност приблизително $4.96 милиарда.

Значителната активност на продажбите сред Биткойн китовете породи опасения за потенциална корекция на пазара. Анализаторите предполагат, че ако тази тенденция се запази, тя може да окаже натиск от продажби и да предизвика низходяща тенденция, което потенциално може да доведе до спад на цената на Биткойн до $61,700.

Въпреки това, на фона на тези мечи сигнали, има и положителни развития под формата на борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн. Тези финансови инструменти акумулират Биткойн с безпрецедентни темпове, като са натрупали общо 433,845 BTC, което се равнява на приблизително $31.67 милиарда, без да се включват GBTC на Grayscale.

Продължаващото натрупване на Биткойн от ETF-и, съчетано с възможността Биткойн да поддържа дневно затваряне над $74,000, представя контрастен бичи сценарий. Ако тези ETF-и запазят агресивното си натрупване, а цените на Биткойн останат устойчиви, това може да обезсили преобладаващата меча перспектива.

Този сценарий би могъл да проправи пътя за бичи пробив на цените преди халвинга, което потенциално да тласне цената на Биткойн към тестване на нивото от $85,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.