НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да падне до $50,000 според прогноза на Standard Chartered

02.05.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да падне до $50,000 според прогноза на Standard Chartered

Според Standard Chartered Bank неотдавнашният спад на Биткойн под прага от $60,000 може да е сигнал за още предизвикателства пред него.

Джефри Кендрик, ръководител на отдела за форекс и изследвания на дигитални активи в Standard Chartered, изрази своите опасения. Той посочи, че пробивът на Биткойн под $60,000 потенциално отваря път към диапазона $50,000-$52,000. Спадът се дължи на комбинация от специфични за криптовалутата фактори и по-широки икономически условия.

Що се отнася до крипто проблемите, Кендрик изтъкна значителните изходящи потоци от американските спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) в продължение на пет последователни дни, наред с липсата на положителна реакция на новите спот Биткойн и Етериум ETF в Хонконг.

Ситуацията със спот BTC ETF в САЩ е особено несигурна, тъй като средната покупна цена на ETF в момента е под $58,000. Кендрик предупреди, че над половината от позициите на тези ETF са на загуба, повишавайки възможността за ликвидации.

[readmore id=”108009″

На макроикономическия фронт Кендрик посочи бързото влошаване на условията за ликвидност в САЩ от средата на април насам. Той обясни, че тези затягащи се условия се отразяват неблагоприятно на криптовалутите, които често зависят от достатъчна ликвидност. При силните данни за инфлацията в САЩ опасенията за ликвидността са особено изразени в момента.

Въпреки настоящите пазарни условия, Кендрик съветва да се следят данните за индекса на потребителските цени в САЩ (CPI), които се очакват на 15-ти, като предполага, че един благоприятен резултат може да предложи добра точка за повторно влизане в Биткойн около диапазона $50,000-$52,000 .

Освен това, въпреки краткосрочната волатилност, Standard Chartered остава оптимист за дългосрочния ценови потенциал на Биткойн. Миналия месец банката ревизира целта си за цената на BTC в края на 2024 г. до $150,000, в сравнение със $100,000, и предположи, че тя може да се покачи до $250,000 през 2025 г. Тези прогнози зависят от продължаващия силен приток на средства в спот ETF за Биткойн и потенциалните покупки от страна на мениджърите на валутни резерви в рамките на годината.

Кендрик остава уверен по отношение на тези цели, намеквайки за възможно рали към края на годината, особено ако политически събития като изборната победа на Тръмп катализират пазарните движения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.