НАЧАЛО Биткойн

Биткойн миньорите не продават, въпреки скока на цената

01.03.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн миньорите не продават, въпреки скока на цената

На фона на значителните колебания в цените на Биткойн, миньорите ефективно поддържаха постоянни позиции през февруари. 

Въпреки неотдавнашните разпродажби, предизвикани от скоковете в цените на BTC, резервите на миньорите останаха стабилни на приблизително 1.82 милиона BTC, както сочат данните на CryptoQuant от 29 февруари.

Тази стабилност е забележителна, като се имат предвид значителните изходящи потоци от майнинг пулове към борсите за криптовалути, възлизащи на общо около $40 милиарда.

Наблюдава се и повишена активност поради предстоящото халвинг събите на Биткойн, но въпреки това резервите остават непроменени.

Тъй като на 26 февруари Биткойн надхвърли $52,000, миньорите са продали поне 40,000 BTC в отговор на динамиката на пазара. Въпреки тази активност обаче резервите в портфейлите на миньорите в края на февруари показаха само малка разлика спрямо началото на месеца, възлизайки на 1.828 милиона BTC в сравнение с 1.827 милиона BTC на 1 февруари.

Тъй като следващото халвинг събитие на Биткойн се очаква около 19 април 2024 г., миньорите се подготвят за него, като коригират стратегиите си, за да оптимизират рентабилността. Исторически погледнато, миньорите са склонни да разтоварват повече BTC преди тези събития, за да се възползват от по-високите цени преди намаляването на възнагражденията за блокове.

Този дефлационен механизъм, който се случва приблизително на всеки четири години, намалява скоростта, с която се генерират нови BTC, като по този начин оказва влияние върху печалбите на миньорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Фактор, който трябва да се наблюдава, за да разберем дали Биткойн се насочва към $100,000

Известен крипто анализатор посочи значим индикатор, който може да сигнализира за съществено поскъпване на Биткойн (BTC) към шестцифрена територия.

12.04.2024 20:00 1 мин. четене

Халвингът вече се е отразил на цената на Биткойн според директора на най-голямата майнинг компания

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital Holdings Inc., наскоро обсъди бъдещата динамика на Биткойн.

11.04.2024 21:30 2 мин. четене

Хонконг вероятно ще одобри спот Биткойн ETF още следващата седмица

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) в Хонконг се очаква да обяви одобрението на първите спот фондове за търговия с Биткойн (ETF) в града около 15 април, както твърдят запознати източници, цитирани от Reuters.

11.04.2024 16:00 1 мин. четене

Мултимилионер продава вила с частен плаж срещу Биткойн

Грант Кардон обяви за продажба резиденцията на плажа във Флорида, която придоби от модната икона Томи Хилфигър през 2021 г., става ясно от съобщение на финансовия експерт в Instagram.

11.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.