НАЧАЛО Други

Биткойн миньорите в Китай получават подкрепата на партията въпреки забраната

януари 1, 2023 17:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн миньорите в Китай получават подкрепата на партията въпреки забраната

Сяо И от Китайската комунистическа партия се призна за виновен, че е предлагал на Биткойн (BTC) миньорите финансови субсидии и гаранции за захранване въпреки забраната за криптовалути в цялата страна.

Според държавната китайска информационна агенция Xinwen Lianbo Сяо е приел 125 милиона юана в подкупи, свързани с крипто проекти, и е причинил „тежки загуби на публичната собственост“ чрез незаконни споразумения с Биткойн миньори.

Според информацията Сяо е участвал в неетични злоупотреби с власт, докато е работил като секретар на общинския комитет на Фуджоу в Дзянси. Съдът е прекъснал заседанието си и ще се събере отново за произнасяне на присъдата на китайският гражданин, но датата все още не е определена.

Китайското правителство забрани дейностите по криптодобив през септември 2021 г. като част от устойчивия стремеж към постигане на въглеродна неутралност до 2060 г. Мораториумът засегна и други индустрии, включително производителите на пластмасови прибори за еднократна употреба и въгледобива. 

Съгласно забраната миньорите не можеха да получат законен достъп до електроенергия или капиталови пазари, което на практика намали китайския хашрейт за една нощ. Тогава много миньори мигрираха на запад, за да се възползват от евтините и гъвкави енергийни споразумения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Сега е момента за натрупване, твърди Райън Селкис


Данните на Центъра за алтернативни финанси в Кеймбридж разкриха постоянно нарастване на добивната дейност и към януари тази година Китай представляваше повече от една пета от общия хашрейт. 

Макар да не е ясно как миньорите са получавали достъп до помещения и електричество, случаят със Сяо разкри пропуски в правоприлагането на Китай, които биха могли да позволят на миньорите да работят незабелязано.

Неотдавна един от миньорите участвал в подобни операции сподели, че е сменил помещенията, в които добива активи, за да прикрие високото потребление на електроенергия, присъщо на майнинга.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене