НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Миньорите забавят темпото на продажби – какво ще се случи с цената?

февруари 2, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Миньорите забавят темпото на продажби – какво ще се случи с цената?

Метриката Puell Multiple (коефициентът на Пюл) показва, че Биткойн миньорите започват да усещат известно облекчение.

След повече от шест месеца борба, станахме свидетели на подем на цените, който донесе положителни новини за индустрията за добив на криптовалути.

Puell Multiple е ключова метрика, използвана за оценка на състоянието на индустрията за добив на BTC. Тя измерва среднодневните приходи от добив на Биткойн, разделени на среднодневните разходи за ток. Стойност от 1 или по-повече показва, че криптодобивната индустрия генерира достатъчно приходи, за да покрие разходите си, докато стойност, по-ниска от 1, предполага, че миньорите работят на загуба.

Биткойн миньорите могат да си отдъхнат

Неотдавнашното повишение на Puell Multiple показва, че приходите, генерирани от копаенето на Биткойн, са се увеличили, което позволява на миньорите да покриват разходите си и евентуално дори да реализират печалба. Според техническия анализатор Питър Суифт това е така необходимият тласък за индустрията, която се сблъска със значителни предизвикателства през последните повече от шест месеца.

През това време коефициентът на Пюъл остана в зоната на капитулация, което показва, че майнинг индустрията се бори да покрие разходите си и работи на значителна загуба. Тази ситуация вероятно е довела до засилен натиск от страна на продавачите, тъй като миньорите са искали да намалят загубите си.

Данни от CryptoQuant показват, че общите резерви на миньорите в Биткойн са намалели с приблизително 16,917 BTC от юли 2022 г. насам. Това намаление на резервите подчертава промяната на пазара, като миньорите потенциално продават своите притежания или ги използват за покриване на оперативните разходи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с над 150% след дело – може ли да стане същото с XRP?


Спадът на резервите на миньорите повдигна въпроси относно цялостната стабилност на криптодобивната индустрия и нейното въздействие върху по-широкия криптопазар. И все пак, с неотдавнашното рали на Puell Multiple, изглежда, че миньорите на Биткойн вече могат да въздъхнат с облекчение, тъй като увеличените приходи би трябвало да помогнат за намаляване на натиска върху продажбите им.

Това е положителна новина за Биткойн и криптопазара като цяло, тъй като предполага, че натискът от страна на предлагането може да отслабне, което ще доведе до потенциално по-високи цени.

Биткойн се радва на впечатляващо възходящо ценово действие, отчитайки печалби от над 45% от началото на годината. Флагманската криптовалута влезе в 2023 г. на дъно от $16,540, а в сряда достигна връх от $24,167, изпреварвайки Етериум. Възходът последва изявлението на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, в което се намеква, че е започнала дезинфлационна тенденция в икономиката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн временно проби $28,000 след споразумението за дълга на САЩ

Биткойн за кратко проби над $28,000 след като Белия дом успя да се споразумее за предварителна сметка за дълга на САЩ.

май 29, 2023 14:00 1 мин. четене

Може ли Биткойн да се възроди през 2023 г.?

Биткойн, най-голямата криптовалута в света, се търгува в сравнително тесен диапазон около $26,250. През последните няколко седмици актива преживя тенденция на спад поради проблеми като спрени тегления и високи такси за транзакции.

май 29, 2023 10:45 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.