Home

Биткойн майнинг гигантът Northern Data планира IPO в САЩ

02.07.2024 16:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн майнинг гигантът Northern Data планира IPO в САЩ

Съобщава се, че германската компания за добив на Биткойн и облачни изчисления Northern Data AG се подготвя за първично публично предлагане (IPO) в САЩ, което потенциално може да оцени компанията до $16 милиарда.

Според доклад на Bloomberg от 1 юли ръководителите на Northern Data, най-големият по пазарна капитализация Биткойн миньор в Европа, са се обърнали към консултанти за евентуално първично публично предлагане, планирано за първата половина на 2025 г.

Northern Data планира да листне на Nasdaq своите подразделения за облачни изчисления и центрове за данни – Taiga и Ardent. Освен това подразделението ѝ за BTC добив Peak Mining може да предприеме отделен листинг. Дискусиите с банките предполагат оценка в диапазона между $10 и $16 милиарда, въпреки че тези планове са все още в процес на разглеждане и могат да претърпят промени.

Northern Data и преди е обмисляла IPO за своя бизнес за добив на криптовалути в САЩ още през февруари 2021 г., но планът не се е осъществил.

Основана през 2009 г. като Northern Bitcoin AG в Германия, Northern Data AG се превърна в основен играч в секторите на криптовалутите и облачните изчисления. Първоначално фокусирана върху добива на Етериум, добивното подразделение на компанията пренасочи фокуса си към Биткойн след преминаването на ETH от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS) през септември 2022 г.

На фона на изтъняващите маржове на печалба в сектора за BTC добив, Northern Data, заедно с други добивни компании като Core Scientific, TeraWulf и Hut 8 Corp, разшири дейността си в областта на изкуствения интелект.

Със значителна подкрепа и фокус както върху криптовалутите, така и върху изкуствения интелект, Northern Data се стреми да се позиционира като водеща структура в технологичното бъдеще на финансите и компютрите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.