НАЧАЛО Биткойн

Биткойн мечките плащат рекордни такси, за да не загубят позициите си

септември 23, 2023 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн мечките плащат рекордни такси, за да не загубят позициите си

Крипто мечките плащат безпрецедентни такси за поддържане на откритите си шорт позиции на фона на неотдавнашните разпродажби на миньорите.

На 22 септември ставките за финансиране на BTC се сринаха до -0.002, отбелязвайки най-рязкото отрицателно колебание от 20 август насам, по данни на CryptoQuant.

Тази отрицателна тенденция в процентите на финансиране на пазарите на вечни суапове или фючърси върху криптовалута означава, че търговците, спекулиращи със спад в цената на Биткойн, компенсират търговците на лонг позиции.

Наличието на отрицателни проценти на финансиране показва нарастваща увереност сред шорт търговци, че цената на Биткойн вероятно ще продължи низходящия си тренд в близко бъдеще.

Ако тази тенденция се запази, тя потенциално би могла да засили настоящия низходящ импулс. Важно е обаче да се признае, че допълнителни пазарни фактори, като например отливът на миньори, също могат да окажат значително влияние през следващите дни.

Въпреки преобладаващите като цяло оптимистични настроения на по-широките пазари на криптовалути, подемът на продажбената активност на миньорите на Биткойн и преобладаващите мечи настроения на пазарите на деривати може да доведат до спад под прага от $26,000 през следващите дни.

Макар и да е малко вероятно предвид настоящите условия на веригата, съществува възможност цената на Биткойн да достигне $28,000, ако нивото на съпротива отстъпи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.