НАЧАЛО Крипто Крими

„Bitcoin Maven“ изправенa пред две години в затвора

юни 12, 2018 12:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
„Bitcoin Maven“ изправенa пред две години в затвора

Жена в Лос Анджелис е изправена пред до 30 месеца във федерален затвор.

Тя е обвинена в това, което прокурорите наричат ​​“незаконно прехвърляне на пари“, включващо криптовалута.

Петдесетгодишната Тереза ​​Тетли се призна за виновна, че извършва операции по парично пренасяне, без да отговаря на федералните изисквания за регистрация, съобщава NBC. Прокурорите твърдят, че Тетли прави повече от 300,000 долара годишно, като използва уебсайта LocalBitcoins, за да разменя Биткон за пари, под потребителското име „Bitcoin Maven“.

Властите казват, че някои от сделките са движили пари, получени от трафик на наркотици. Те искат от съдилищата разрешение да конфискуват 40 биткойна, 292,264 щатски долара в брой и 25 златни кюлчета.

Както Motherboard съобщи, все повече хора са обвинени в престъпления за продажбата на Биткойн онлайн, въпреки че различните щати не могат да се съгласуват, когато става въпрос за определяне на дали това е закономерно.

Прокурорите твърдят, че Тетли „подхранва финансова система на черния пазар в Централния окръг Калифорния, която преднамерено и умишлено е съществувала извън регулираната банкова индустрия“, според документите на съдебната зала.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене