НАЧАЛО Биткойн

Биткойн и крипто пазарите на ръба на масови разпродажби – ето защо

11.04.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и крипто пазарите на ръба на масови разпродажби – ето защо

Артър Хейс, основател на BitMEX, предлага контрааргументирана гледна точка за предстоящата траектория на Биткойн (BTC), като предполага потенциално временно забавяне на инерцията на крипто пазара.

В неотдавнашен анализ Хейс представя мнението, че общите макроусловия благоприятстват търговците, обмислящи къси позиции на крипто пазара. Въпреки това той изяснява личната си позиция, като предпочита да се въздържа от търговия до следващия месец, вместо сам да се ангажира с къси позиции.

Подчертавайки предстоящото намаляване на възнаграждението от добит блок на Биткойн наполовина, насрочено за 20 април, Хейс признава преобладаващите бичи настроения около това събитие. Макар да признава, че в крайна сметка то може да доведе до повишаване на цените в средносрочен план, той предвижда потенциално отрицателно въздействие върху ценовото действие както преди, така и след халвинга.

Хейс оспорва широко разпространения разказ за халвинга като положителен катализатор за цените на криптовалутите, като предполага, че когато консенсусът сред пазарните участници клони силно към определен резултат, често се случва обратното. Той прогнозира спад в цената на Биткойн и криптовалутите около халвинга, особено подчертан от едновременното ограничаване на доларовата ликвидност, което според него ще засили разпродажбата на криптоактивите.

Що се отнася до неотдавнашните му търговски дейности, Хейс разкрива, че е ликвидирал позициите си в Solana (SOL) и базирания на Solana токен MEW. Той обяснява, че е реинвестирал постъпленията в USDe на Ethena, протокол за стабилна, и ги е стейкнал, за да се възползва от предлаганата атрактивна доходност. Преди това той обикновено държеше USDT или USDC, получавайки минимална възвръщаемост.

Хейс също така изразява отвореност към възможността пазарът да не се подчини на мечите му очаквания и да продължи възхода си, подчертавайки трайно оптимистичната си позиция по отношение на криптоинвестициите въпреки настоящата си предпазливост.

Ethena (ENA) е изтъкната като проект, в който Хейс притежава инвестиционен интерес. Той е описан като протокол за синтетичен долар, предлагащ крипто алтернатива за финансови трансакции, независими от традиционната банкова инфраструктура, улеснени чрез стабилната монета USDe.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.