НАЧАЛО Биткойн

Биткойн китовете са купили криптовалута за над $1.17 милиарда в рамките на месец

октомври 4, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн китовете са купили криптовалута за над $1.17 милиарда в рамките на месец

Големите притежатели на Биткойн (BTC) са придобили значителни количества от водещата криптовалута от началото на септември, както съобщиха от компанията за крипто анализи Santiment.

Santiment подчерта, че както Биткойн акулите, така и китовете, отнасящи се до субекти, притежаващи между 10 и 10,000 BTC, са натрупали общо около $1.17 милиарда от 1 септември насам. Компанията предположи, че тази тенденция на натрупване повишава вероятността BTC да се върне към ценовата граница от $30,000, освен ако тези притежатели не решат да продадат своите BTC авоари.

Не всички обаче са съгласни с прогнозата на Santiment. Уважаваният Биткойн анализатор Уили Ву наскоро сподели, че закупуването на наличните BTC на борсите няма непременно да допринесе за повишаване на цената на актива:

Това е погрешно схващане. Това се случваше по време на мечия пазар през 2022 г. Няма недостиг на предлагане, защото към запасите бяха добавени синтетични BTC от фючърсните пазари. Пазарът намери своята опора, когато фючърсните пазари отстъпиха.

За инвеститорите, които търсят експозиция към BTC, сега има възможност да инвестират във фючърсен ETF (борсово търгуван фонд). Това не води до недостиг на предлагане, тъй като по същество това са спекулативни залози за повишаване на цените; хедж фондът може да заеме противоположна позиция, като по същество създаде нов синтетичен BTC. Освен това потенциалният мащаб на това е безграничен.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена около $27,400, което показва увеличение от близо 4.5% през последните 7 дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.