НАЧАЛО Биткойн

Биткойн китовете достигнаха нов рекорд

октомври 16, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн китовете достигнаха нов рекорд

Пазарът на криптовалути се сблъска със значителни сътресения от началото на 2022 г. насам, борейки се със събития като срива на големи имена в пространството както и конфликта между Украйна и Русия.

Това представляваше значително предизвикателство за основните криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) в стремежа им да възстановят загубената стойност.

Макар че Биткойн, доминиращият играч в крипто пространството, претърпя рязък спад от 62% от пиковата си стойност от $69,000, се наблюдава дискретно нарастване на активността сред известните притежатели, известни като “китове” и “акули“.

Към 15 октомври платформата за пазарни анализи Santiment разкри значително увеличение на натрупванията от страна на Биткойн китовете и акулите, отбелязвайки исторически връх в техния брой.

Според констатациите на Santiment портфейлите с авоари, надхвърлящи 10 BTC, което към момента на изготвяне на статията се равнява на около $275,000, постоянно се увеличават.

От февруари 2022 г. насам към тази категория са се присъединили над 11,806 нови адреса, с което общият брой на BTC китовете е достигнал 157,000, което е исторически максимум за мрежата.

От Santiment отбелязаха още, че значителна част от тези нови адреси изглежда принадлежат на по-малки портфейли, които сега са преминали към това по-високо ниво.

Въпреки този засилен интерес към Биткойн, отразен в повишената покупателна активност, обаче самият токен остава ограничен в тесен ценови диапазон.

Биткойн среща съпротива

Биткойн среща трудности при преодоляването на ценовото равнище от $27,000, дори в светлината на положителните новини относно одобрението от SEC на стремежа на Grayscale да създаде Биткойн ETF. Неотдавнашните ценови движения, характеризиращи се с ниска волатилност и обем на търговията, показват, че пазарните участници са несигурни относно бъдещата посока.

С началото на новата работна седмица Биткойн може да стане свидетел на рязко нарастване на обема на търговията и повишена волатилност, като потенциално може да се освободи от настоящия си търговски диапазон след няколко неуспешни опита през изминалата седмица.

Като се имат предвид положителните макропоказатели, Биткойн може да е готов за възход към $28,000. Въпреки това, ако не успее да пробие успешно, той може да се насочи към долната част на диапазона, събирайки ликвидност за друг потенциален пробив.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.