НАЧАЛО Биткойн

Биткойн китовете агресивно дърпат печалби – какво следва?

13.03.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн китовете агресивно дърпат печалби – какво следва?

Биткойн, водещата криптовалута, наскоро счупи всякакви рекорди, като скочи над $72,000, отбелязвайки безпрецедентен връх.

Въпреки това, на фона на този метеоритен възход, има забележима тенденция на широкомащабно теглене на печалби сред Биткойн китовете. Анализаторите предполагат, че това може да сигнализира за предстояща корекция в стойността на Биткойн.

Според крипто анализаторът Али Мартинез, има спад в броя на адресите на Биткойн китове, които държат над 1,000 BTC. Тази тенденция, подкрепена от данни от Glassnode, показва намаление с 4.83% само през последните две седмици.

Въздействието на тези ходове на китовете е осезаемо, като дългите позиции в Биткойн на стойност приблизително $29,40 милиона са ликвидирани в рамките на 24 часа. Въпреки че тази цифра може да изглежда умерена, нейните последици са значителни, особено предвид текущия пик в цената на Биткойн.

Майкъл ван де Поуп, друг експерт в индустрията, възхвали неотдавнашното покачване на цените на Биткойн, но подчерта промяна в инвестиционната си стратегия към алтернативни криптовалути. Той очаква потенциална корекция от 20% до 30% в стойността на Биткойн, като подчертава значението на диверсификацията за смекчаване на рисковете.

Биткойн достигна исторически връх от $72,850, преди да изпита лек спад $71,900 към момента на писане на статията.

Това движение надолу в цената на Биткойн може да се отдаде на увеличената волатилност, причинена от значителни ликвидации и намалени притежания сред китовете. Освен това 24-часовият обем на търговия с Биткойн намаля с близо 4% до $52 милиарда, с пазарна капитализация от $1.41 трилиона.

Освен това обемът на търговия с Биткойн опции се срина с почти 40% до $626 милиона поради изтичане на опциите, засилвайки нестабилността на пазара. Обратно, откритят интерес към BTC се увеличи с 1.35% до над $36 милиарда, сигнализирайки за положително настроение на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.