НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Кит прехвърли близо $135 милиона в BTC

февруари 18, 2023 20:07 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Кит прехвърли близо $135 милиона в BTC

Докато пазарът започва да възвръща бичия си импулс, крипто китовете започнаха да прехвърлят значителни количества дигитални активи.

Наскоро Биткойн кит премести значителна сума от криптовалутата, която в момента се оценява на над $135 милиона. Според Whale Alert неизвестен портфейл е прехвърлил 5,500 BTC на друг анонимен адрес, на фона на пазарното отдръпване.

По време на прехвърлянето цената на Биткойн е била около $24,700. Транзакцията е била извършена с помощта на няколко адреса и е струвала приблизително $15.61 общи такси.

Междувременно Whale Alert съобщи за други значими транзакции, включващи BTC. Повечето от тези транзакции са били извършени от неизвестни портфейли към големи борси за криптовалути. Например, 1,515 BTC на стойност $35.96 милиона бяха прехвърлени от Binance към анонимен портфейл, а 1,205 BTC на стойност $30.02 милиона бяха прехвърлени от неизвестен портфейл към Gemini.

По подобен начин 971 BTC на стойност $23.90 милиона бяха прехвърлени от неизвестен портфейл към Coinbase, а 1,299 BTC на стойност $31.34 милиона бяха прехвърлени от анонимен портфейл към Huobi. Тези транзакции предполагат, че някои инвеститори се възползват от неотдавнашния скок в цената на Биткойн, за да търгуват или съхраняват криптовалутата.

През последните няколко дни платформата за блокчейн анализи Santiment призова своите последователи да следят внимателно броя на адресите на BTC китовете. Тя смята, че промените в посока нагоре могат да означават доверие във възхода на Биткойн. Броят на адресите, притежаващи между 100 и 1,000 BTC, леко се е увеличил, докато тези, притежаващи между 1,000 и 100,000 BTC, са останали стабилни.

Santiment също така отбеляза, че Биткойн е достигнал шестмесечен връх, което изненадва мечите настроения на търговците. Цената на криптовалутата е скочила над $24,200 за първи път от 14 август 2022 г. насам. В резултат на това е жизненоважно да се следи за увеличаване на броя на китовите адреси, което може да означава повишено доверие от страна на ключови заинтересовани страни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум демонстрират сила – ето какво може да предстои


Струва си да се отбележи, че цената на Биткойн е силно волатилна и може да се промени бързо. Пазарът на криптовалути може да бъде непредсказуем, което прави трудно прогнозирането на бъдещото му представяне. Въпреки това, транзакции като тези, докладвани от Whale Alert и други блокчейн тракери, показват, че все още има значителен интерес към Биткойн и пазара на криптовалути като цяло.

Тези рецензирани сделки с китове привлякоха вниманието на крипто общността. Макар че пазарът преживя отдръпване, броят на адресите на BTC китове леко се увеличи, което предполага, че някои инвеститори все още имат доверие в ралито на Биткойн. Въпреки това, както при всяка инвестиция, от съществено значение е да се действа предпазливо и да се направи проучване, преди да се осъществяват инвестиции в пазара на криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Какво може да се случи с Биткойн след решението на Фед относно лихвените проценти?

Биткойн трейдърите и инвеститорите очакват с нетърпение съобщението на Федералния резерв (Фед) относно лихвените проценти, което се очаква да окаже значително влияние върху крипто пазара.

март 22, 2023 16:00 3 мин. четене

Биткойн: Пазарът може да е свръхкупен – какво следва?

Стрелката на индекса на страха и алчността (Crypto Fear and Greed Index), инструмент за измерване на пазарните настроения към криптовалутите, се повиши до нов връх, който не е достиган от ноември 2021 г. – когато Биткойн достигна $69,000.

март 22, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене