НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е изключителен хедж срещу инфлацията според топ инвестиционна компания

октомври 7, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е изключителен хедж срещу инфлацията според топ инвестиционна компания

Биткойн (BTC) получава подкрепа от традиционните финансови институции като хедж срещу инфлацията и инвестиционна възможност, която има за цел да стимулира следващия бичи ръст. 

Към тази тенденция се присъедини и глобалната инвестиционна компания Jefferies, която одобри Биткойн като “изключителен хедж” срещу потенциална девалвация на фиатните валути и възраждане на инфлацията.

Кристофър Ууд, глобален ръководител на отдела за капиталови стратегии в Jefferies, предупреждава, че основните централни банки, начело с Федералния резерв, може да се затруднят да излязат от неконвенционалните парични политики. 

Неуспехът в това отношение може да доведе до спад в стойността на долара, от което да се възползват притежателите на Биткойн.

Jefferies изтъкна уникалните качества на BTC, сравнявайки го със златото като надеждна защита срещу инфлацията. От компанията отбелязаха, че опасенията за рецесия в САЩ се отхвърлят, въпреки че показателите сигнализират за предстоящ спад. Усилията за затягане на паричните условия ще бъдат забавени поради значителното нарастване на паричното предлагане от 2020 г. насам.

Компанията посъветва инвеститорите да гледат на Биткойн и златото по-скоро като на застраховка, отколкото като на краткосрочни сделки.

Те препоръчват 10% алокация в Биткойн за дългосрочни глобални инвеститори, базирани на американски долари, включително пенсионни фондове. Дружеството е интегрирало BTC в глобалния си портфейл заедно с физическо злато, нехеджирани акции на златодобивни компании и акции в Азия.

Това одобрение на Биткойн като хедж от страна на традиционните финнанси бележи значителен етап, признавайки го за легитимен клас активи и средство за съхранение на стойност в условията на икономическа несигурност и променящи се парични политики.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн премина $39,000 – Бичи вълнения сред инвеститорите

Стойността на Биткойн (BTC) надхвърли $39,000, като това е първото ѝ изкачване до това ниво от април 2022 г. насам.

декември 3, 2023 11:00 1 мин. четене

Биткойн: 80% от притежателите са на печалба – какво следва?

Последните анализи на данни за Биткойн (BTC) разкриват значителен ръст на неговата рентабилност, която достига най-високите си нива от близо две години.

декември 3, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.