НАЧАЛО Биткойн

Биткойн инвеститорите продължават да теглят печалбите си

23.01.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн инвеститорите продължават да теглят печалбите си

Анализът на данните от веригата показва, че Биткойн (BTC) преживява продължителна фаза на прибиране на печалби, което е един от най-продължителните периоди от този вид през последните пет години.

В неотдавнашния анализ на Джеймс Ван Стратен, фокусът е върху метриката “Нетна реализирана печалба/загуба” от Glassnode. Тази метрика следи нетната печалба или загуба, реализирана от потребителите в мрежата на Биткойн, като разглежда историята на транзакциите на всяка монета в блокчейна.

Ако и двете транзакции включват промяна на собствеността (покупка и продажба), разликата между двете цени показва реализираната печалба или загуба. По-високата предишна спот цена предполага загуба при продажбата на монетата, докато по-ниската цена показва печалба за собственика.

Приложената графика илюстрира тенденцията при нетната реализирана печалба/загуба на Биткойн през последните години. Положителните стойности на нетната реализирана печалба/загуба означават, че инвеститорите в Биткойн в момента реализират печалби, докато отрицателните стойности показват преобладаващо реализиране на загуби при текущите дейности по продажба.

Графиката разкрива продължителен период на прибиране на печалби, като положителните стойности на нетната реализирана печалба/загуба се запазват в продължение на приблизително 90 последователни дни.

Тази продължителна серия е една от най-продължителните, наблюдавани през последните пет години, отстъпвайки единствено на 155-дневната серия по време на бичия период през 2021 г.

Въпреки периодичните подходи към отрицателна територия по време на настоящата серия, индикаторът последователно се възстановява на положителна територия. Тази устойчивост може да се отдаде на цялостната възходяща тенденция при цените на Биткойн през последните няколко месеца, което кара инвеститорите непрекъснато да реализират печалби.

Въпреки това неотдавнашните предизвикателства, пред които е изправен BTC, включително забележителните понижения на цените, могат да сигнализират за потенциално изчерпване на продавачите на печалби. Това потенциално би могло да доведе до прекратяване на продължаващата серия на прибиране на печалби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Ето какво може да доведе до най-големият бичи пазар в историята на криптовалутите

Основателят на BitMEX Артър Хейс предположи, че два ключови фактора могат да предизвикат безпрецедентен скок на крипто пазара през този цикъл.

21.02.2024 15:00 1 мин. четене

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

21.02.2024 14:30 1 мин. четене

Едуард Сноудън отново похвали Биткойн

Едуард Сноудън, известният бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност, отново изрази подкрепата си за Биткойн на 18 февруари.

21.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.