НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Инвеститорите прибират печалби, след като активът се покачи над $27,000

март 19, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Инвеститорите прибират печалби, след като активът се покачи над $27,000

Данните на компанията за блокчейн анализи Santiment разкриват, че обемът на транзакциите за прибиране на печалби от Биткойн се е увеличил значително, след като актива премина границата от $27,000.

Такова ниво на прибиране на печалби не е достигано от декември 2020 г. насам. Индикаторът за съотношение на дневния обем на транзакциите във веригата на печалба и загуба измерва разликата между обема на транзакциите на Биткойн в печалба и тези в загуба.

Положителната стойност показва по-голям обем на печалбата, а отрицателната стойност – по-малък обем на печалбата. Текущата стойност на индикатора за Биткойн е 1.4, което показва, че обемът на транзакциите с цел печалба е 2.4 пъти по-голям от обема на тези с цел загуба.

Този рязък ръст на прибирането на печалби предполага, че инвеститорите са предпазливи по отношение на потенциален спад на цената и са прибрали печалбите си веднага след като тя надхвърли $27,000, което предизвика отдръпване до нивото от $26,000.

Обемът на прибиране на печалби при Етериум също се увеличи, но в по-малка степен. Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена около $27,100, което е с над 30% повече от миналата седмица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще стигне $1,000,000 сред банковата криза – Б. Сринивасан


Струва си да се отбележи, че няколко фактора, включително повишеното институционално приемане и все по-широкото възприемане на криптовалутата като легитимен клас активи, подхраниха неотдавнашното покачване на цената на Биткойн. На пазара обаче се наблюдава и повишена волатилност, което може да накара някои инвеститори да приберат печалби, за да намалят рисковете си.

Предстои да видим как пазарът ще реагира на тези сделки за прибиране на печалби и дали Биткойн ще продължи да изпитва възходяща инерция през следващите седмици и месеци. Въпреки това настоящата тенденция предполага, че инвеститорите следят внимателно пазара и се възползват от печеливши възможности при появата им.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите бяха загрижени за силата на глобалната банкова система и паричната политика на САЩ.

март 25, 2023 10:00 2 мин. четене