НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Индикаторите сочат към продължение на подема

14.12.2023 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Индикаторите сочат към продължение на подема

Тази година Биткойн отбеляза забележителен ръст на стойността си от 150%, като надмина основните активи на пазара. Въпреки първоначалните опасения, различни показатели сочат обещаваща траектория на растеж за BTC.

През тази година Биткойн (BTC) демонстрира изключителен темп на растеж, надминавайки традиционните активи като S&P 500 и златото.

Лицата, свикнали с традиционните финансови пазари, може да възприемат настоящата оценка на Биткойн като относително висока, като често предпочитат да изчакат потенциален спад в цената му. Този подход произтича от убеждението, че активите рядко удвояват стойността си в рамките на една година, което води до предпазлив подход, белязан от страх от загуби – склонност към преждевременна продажба на печеливши инвестиции, като същевременно се задържат за продължителни периоди от време слабо ефективни инвестиции.

Въпреки основателността на тези опасения, тези инвеститори могат да пропуснат удобен момент за влизане в сектора на BTC. Три ключови индикатора, специално следящи дейността на Биткойн – ангажираността на блокчейна на Биткойн, поведението на миньорите и 200-дневната пълзяща средна – показват, че Биткойн все още притежава неизползван потенциал за растеж.

The Puell Multiple” оценява дневните приходи от Биткойн в сравнение със средната годишна стойност, като показва поведението на миньорите по отношение на потенциалните продажби и последващото въздействие върху цената. Понастоящем на ниво от 1.53 The Puell Multiple е на комфортно разстояние от високите стойности, което е сигнал за положителна перспектива.

 

MVRV Z-score” измерва пазарната стойност на Биткойн спрямо възприеманата му “реална” стойност. С резултат от 1.47 Биткойн изглежда разумно оценен, избягвайки сферата на надценяването. Историческият анализ показва, че резултати над осем означават надценяване, докато отрицателни резултати означават подценяване. Това представлява още един оптимистичен показател.

The Mayer Multiple” оценява текущата цена на Биткойн спрямо 200-дневната ѝ средна стойност. При текуща оценка от 1.40, цената на Биткойн съответства сравнително добре на дългосрочната си тенденция. Това предполага, че BTC не е прекомерно прекупен и потенциално предполага по-нататъшно възходящо движение на стойността му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

3 причини защо институциите искат да купуват Биткойн на всяка цена

По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%, до голяма степен благодарение на дебюта на борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF).

04.03.2024 19:00 2 мин. четене

Кои ще са най-добрите крипто акции през следващите години

През 2022 г. и 2023 г. пазарът на криптовалути преживя период на затишие поради високите лихвени проценти, но напоследък отново показва признаци на затопляне.

04.03.2024 16:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.