НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Има ли интерес сред големите играчи на пазара в момента?

януари 23, 2023 20:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Има ли интерес сред големите играчи на пазара в момента?

Цената на Биткойн се повишава, но големите играчи изглежда се колебаят дали да се включат в настоящото рали.

Биткойн резервите намаляват

Данните от веригата показват, че резервите на борсите, банките за дигитални активи и миньорите на BTC са относително по-ниски. През последните седмици спот цената на BTC се покачи с над 40%, като достигна дъно от около $15,300 през четвъртото тримесечие на 2022 г. Сега стойността на актива се увеличи, достигайки $23,300.

Както показва историята, скокът на Биткойн би трябвало да има солидна подкрепа, главно от големите играчи, включително миньори и банки за дигитални активи.

Миньорите обикновено имат големи резерви от BTC във всеки един момент, тъй като от време на време трябва да ги ликвидират, за да покрият оперативни разходи.

През последните месеци, вследствие на спада в цената на Биткойн и високата хешираща мощност, която потенциално затруднява успешния добив, резервите им намаляха.

Преглед на резервите на Биткойн миньорите и банките за дигитални активи

Резервите на BTC са намалели от 1.847 милиона от 12 януари до 1.836 милиона към момента. През това време цената на Биткойн е в подем, което поставя под въпрос какво задвижва този възход.

Трябва да се отбележи, че миньорите са склонни да продават монетите си, когато не са сигурни в траекторията на цената през следващите седмици и месеци.

Техните продажби пробива възходящия импулс и може дори да тласне монетата надолу. Когато обаче миньорите са уверени в това, което предстои, те натрупват, очаквайки промяната в тренда да доведе до печалби. Ето защо настоящото разминаване между резервите на миньорите и цените може да бъде мечи сигнал.

Освен миньорите, резервите на банките за дигитални активи намаляват. Резервите на банките за дигитални активи се отнасят до BTC, държани от тези регулирани институции. През последните няколко месеца, след срива на FTX, Alameda Research и последиците, които се разпространиха до други играчи, включително DCG и Genesis Global, тяхната активност е почти несъществуваща.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Да очакваме ли спад под $20,000?


Свиването означава, че институциите играят на сигурно и може да не желаят да натрупват и съхраняват дългосрочно монетите си. По време на последния бичи цикъл, от 2020 г. до 2021 г., имаше забележима активност сред банките за дигитални активи, което сочи за възможен интерес от страна на институциите.

Ще продължи ли настоящия възход?

Въпреки че трейдърите и оптимистите могат да интерпретират неотдавнашния отскок на цените на криптовалутите като позитив за BTC, липсата на индикация за намеренията на големите играчи, съдейки по институционалната активност, може да постави под въпрос устойчивостта на настоящото рали.

Правителствените агенции се питат дали рисковите капитали и доставчиците на крипто услуги са извършили адекватна комплексна проверка, преди да се изложат на крипто през последния бичи цикъл.

В същото време някои банки за дигитални активи намаляват експозицията си към криптовалути, което се отразява на активността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Трейдър очаква изключителни печалби – ето кога

Трейдър, който предвиди срива на Биткойн през май 2021 г., сега твърди, че активът дава сигнали, че се подготвя за масивно движение нагоре.

януари 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Над 60% ръст на Биткойн милионерите от началото на месеца

Броят на адресите, притежаващи Биткойн (BTC) на стойност над $1 милион е нараснал с около 60% само за последните 23 дни.

януари 29, 2023 11:11 1 мин. четене

Биткойн остава силен, но може ли да видим корекция?

Анализатор, който правилно определи тазгодишния обрат в криптовалутите, сподели, че бичата му позиция за пазара може да се промени.

януари 29, 2023 9:21 2 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Чарлз Едуардс

Чарлс Едуардс сподели какво може да предстои за флагманската криптоваулта тази година предвид макроикономическите условия.

януари 29, 2023 7:01 3 мин. четене