НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн и S&P 500 са на път към нови върхове

СЕП. 16, 2019 17:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн и S&P 500 са на път към нови върхове

Популярният "Биткойн бик" Том Лий заяви, че има връзка между пазара на акции и пазара на BTC.

Лий казва, че флагманската криптовалута ще достигне нов връх, след като S&P 500 направи същото.

 

Предполага се, че крипто пазарът е несвързан с традиционните пазари, особено поради децентрализираната му същност. Има го и фактът, че глобалните финансови политики или неблагоприятният финансов климат, който силно влияе на традиционните финансови активи, нямат същите ефекти върху пазарите на цифрови валути. 

 

Въпреки това, дори при всичките явни различия, популярният стратег на Уолстрийт - Том Лий - направи паралел между традиционния фондов пазар и пазара на криптовалути, казвайки, че Биткойн работи най-добре, когато фондовата борса е жизнена.

 

Сегашната най-висока стойност на всички времена за Биткойн (ATH), от $ 20,000, беше постигната през декември 2017 г. След това имаше много суров мечи пазар, който започна много скоро след достигането на върха, като в крайна сметка сега виждаме завръщане на бичия пазар, който започна тази година през април. 

 

Имаше и много прогнози от всевъзможни анализатори с много бичи мнения, но повечето от тях не се реализираха.

 

Съоснователят на Fundstrat Global Advisors и ръководител на научните изследвания Том Лий предложи по време на интервю по време на Fast Money” на CNBC, че за да нарасне крипто пазара, първо трябва да видим скок на пазарите на акции.

 

Лий твърдеше следното:

 

Мисля, че има попътен вятър при Биткойн. Единият е от институционални пари, които потенциално се вливат чрез неща като Bakkt и програми като Libra... Но мисля, че наскоро Биткойн се застоя, защото макро перспективите са в застой.
 
В свят без тенденция, Биткойн не върви нагоре. Затова смятам, че следващият голям катализатор е решаващ пробив на пазарите на акции, тъй като след като акциите достигнат върхови стойности, Биткойн се превръща в рисков актив.

 

Освен това Лий добави, че Fundstrat пусна публикация на своите клиенти наскоро. Той анализира S&P 500 и нейното ценово поведение през последното десетилетие. Лий отбелязва, че в този период четирите най-добри години на S&P 500 пряко съвпадат с най-добрите години на Биткойн. Въз основа на анализа на Fundstrat, BTC се представя най-добре, когато S&P е на зелено с над 15%.

 

След това Лий беше попитан дали този анализ отхвърля идеята, че Биткойн не е достатъчно добър хедж срещу традиционните финансови системи. 

 

Лий отговори, че въпросът е малко по-нюансиран. Това, което той има предвид е, че активът може да бъде хедж срещу лош икономически климат, но може да пострада при същите обстоятелства.

 

Лий също е предвидил, че S&P 500 ще завърши годината на 3,125. Този скок, отбелязва Ли, би бил бичи и за Биткойн.

 

Той работи добре в рисков свят, но когато започнете да се притеснявате наистина, тогава се отнасяте към него като към цифрово злато.

 

Лий също добави, че ралито може допълнително да тласне алткойните нагоре. Според него увеличението на S&P 500 до върхова стойност, също би тласнало Биткойн към нови върхове, като това би поставило основите на следващия алткойн сезон.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето кое е най-важното ниво за Биткойн в момента

Ако Биткойн остане над $11,500 до 10-ти август, това ще е най-високото седмично затваряне на валутата от средата на 2019 година. Седмичната свещ в август 2019 затвори малко над $ 11,500. С други думи,...
АВГ. 5, 2020 12:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн достигна нов връх срещу турската лира

В туит от понеделник професор на Стив Ханке заяви, че твърдите пари са единственият изход за Турция, която харчи милиарди долари за подсилване на лирата.Ханке: Лирата на Турция е "пътник"Към момента н...
АВГ. 4, 2020 21:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Докъде може да стигне Биткойн в бичия цикъл?

Въпреки че миналото не е точен ориентир за бъдещето, CryptoBull отбеляза, че ако Биткойн повтори печалбите си от 2016-2017 г., той може да стигне $ 430,000 до края на 2021 г.  Анализаторът базира...
АВГ. 4, 2020 18:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Корелацията между Биткойн и Етериум най-накрая отслабна

Изследователи от Skew заявиха:„Краткосрочната корелация между Биткойн и Етериум намалява допълнително. Това официално ли е краят на близо три годишния високо корелационен режим и завръщането на добрит...
АВГ. 3, 2020 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света