НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн и S&P 500 са на път към нови върхове

СЕП. 16, 2019 17:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн и S&P 500 са на път към нови върхове

Популярният "Биткойн бик" Том Лий заяви, че има връзка между пазара на акции и пазара на BTC.

Лий казва, че флагманската криптовалута ще достигне нов връх, след като S&P 500 направи същото.

 

Предполага се, че крипто пазарът е несвързан с традиционните пазари, особено поради децентрализираната му същност. Има го и фактът, че глобалните финансови политики или неблагоприятният финансов климат, който силно влияе на традиционните финансови активи, нямат същите ефекти върху пазарите на цифрови валути. 

 

Въпреки това, дори при всичките явни различия, популярният стратег на Уолстрийт - Том Лий - направи паралел между традиционния фондов пазар и пазара на криптовалути, казвайки, че Биткойн работи най-добре, когато фондовата борса е жизнена.

 

Сегашната най-висока стойност на всички времена за Биткойн (ATH), от $ 20,000, беше постигната през декември 2017 г. След това имаше много суров мечи пазар, който започна много скоро след достигането на върха, като в крайна сметка сега виждаме завръщане на бичия пазар, който започна тази година през април. 

 

Имаше и много прогнози от всевъзможни анализатори с много бичи мнения, но повечето от тях не се реализираха.

 

Съоснователят на Fundstrat Global Advisors и ръководител на научните изследвания Том Лий предложи по време на интервю по време на Fast Money” на CNBC, че за да нарасне крипто пазара, първо трябва да видим скок на пазарите на акции.

 

Лий твърдеше следното:

 

Мисля, че има попътен вятър при Биткойн. Единият е от институционални пари, които потенциално се вливат чрез неща като Bakkt и програми като Libra... Но мисля, че наскоро Биткойн се застоя, защото макро перспективите са в застой.
 
В свят без тенденция, Биткойн не върви нагоре. Затова смятам, че следващият голям катализатор е решаващ пробив на пазарите на акции, тъй като след като акциите достигнат върхови стойности, Биткойн се превръща в рисков актив.

 

Освен това Лий добави, че Fundstrat пусна публикация на своите клиенти наскоро. Той анализира S&P 500 и нейното ценово поведение през последното десетилетие. Лий отбелязва, че в този период четирите най-добри години на S&P 500 пряко съвпадат с най-добрите години на Биткойн. Въз основа на анализа на Fundstrat, BTC се представя най-добре, когато S&P е на зелено с над 15%.

 

След това Лий беше попитан дали този анализ отхвърля идеята, че Биткойн не е достатъчно добър хедж срещу традиционните финансови системи. 

 

Лий отговори, че въпросът е малко по-нюансиран. Това, което той има предвид е, че активът може да бъде хедж срещу лош икономически климат, но може да пострада при същите обстоятелства.

 

Лий също е предвидил, че S&P 500 ще завърши годината на 3,125. Този скок, отбелязва Ли, би бил бичи и за Биткойн.

 

Той работи добре в рисков свят, но когато започнете да се притеснявате наистина, тогава се отнасяте към него като към цифрово злато.

 

Лий също добави, че ралито може допълнително да тласне алткойните нагоре. Според него увеличението на S&P 500 до върхова стойност, също би тласнало Биткойн към нови върхове, като това би поставило основите на следващия алткойн сезон.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Броят на Биткойн милионерите се увеличава

Броят на адресите, притежаващи над 1000 монети, както и броят на BTC милионерите са се увеличили тази година, заедно с показателите за здравето на мрежите, като хешираща мощност. Биткойн адресите на...
ОКТ. 14, 2019 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще революционализира работата на правителствата от цял свят

В Medium публикация, Дрейпър нарече Биткойн „стартъп валута“ и похвали технологията зад нея. Биткойн срещу трибализъмСпоред Дрейпър, биткойн и DLT (технологията на разпределения леджър), географски...
ОКТ. 14, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

3 добри причини да включите Биткойн в портфолиото си

В блог публикация от 8-ми октомври, VanEck се съсредоточи върху трите причини за включване на BTC във всяко инвестиционно портфолио.Публикацията на VanEck започва с обяснение за разликата между два ти...
ОКТ. 14, 2019 09:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е нараснал с 838 милиона процента - какво следва?

Неговият дигитален механизъм за оскъдност очевидно работи и премина теста на пазара, тъй като цените продължават да се увеличават, макар и с голяма волатилност. Ръст от близо 800 милиона процента На 1...
ОКТ. 13, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света