НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн и S&P 500 са на път към нови върхове

СЕП. 16, 2019 17:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн и S&P 500 са на път към нови върхове

Популярният "Биткойн бик" Том Лий заяви, че има връзка между пазара на акции и пазара на BTC.

Лий казва, че флагманската криптовалута ще достигне нов връх, след като S&P 500 направи същото.

 

Предполага се, че крипто пазарът е несвързан с традиционните пазари, особено поради децентрализираната му същност. Има го и фактът, че глобалните финансови политики или неблагоприятният финансов климат, който силно влияе на традиционните финансови активи, нямат същите ефекти върху пазарите на цифрови валути. 

 

Въпреки това, дори при всичките явни различия, популярният стратег на Уолстрийт - Том Лий - направи паралел между традиционния фондов пазар и пазара на криптовалути, казвайки, че Биткойн работи най-добре, когато фондовата борса е жизнена.

 

Сегашната най-висока стойност на всички времена за Биткойн (ATH), от $ 20,000, беше постигната през декември 2017 г. След това имаше много суров мечи пазар, който започна много скоро след достигането на върха, като в крайна сметка сега виждаме завръщане на бичия пазар, който започна тази година през април. 

 

Имаше и много прогнози от всевъзможни анализатори с много бичи мнения, но повечето от тях не се реализираха.

 

Съоснователят на Fundstrat Global Advisors и ръководител на научните изследвания Том Лий предложи по време на интервю по време на Fast Money” на CNBC, че за да нарасне крипто пазара, първо трябва да видим скок на пазарите на акции.

 

Лий твърдеше следното:

 

Мисля, че има попътен вятър при Биткойн. Единият е от институционални пари, които потенциално се вливат чрез неща като Bakkt и програми като Libra... Но мисля, че наскоро Биткойн се застоя, защото макро перспективите са в застой.
 
В свят без тенденция, Биткойн не върви нагоре. Затова смятам, че следващият голям катализатор е решаващ пробив на пазарите на акции, тъй като след като акциите достигнат върхови стойности, Биткойн се превръща в рисков актив.

 

Освен това Лий добави, че Fundstrat пусна публикация на своите клиенти наскоро. Той анализира S&P 500 и нейното ценово поведение през последното десетилетие. Лий отбелязва, че в този период четирите най-добри години на S&P 500 пряко съвпадат с най-добрите години на Биткойн. Въз основа на анализа на Fundstrat, BTC се представя най-добре, когато S&P е на зелено с над 15%.

 

След това Лий беше попитан дали този анализ отхвърля идеята, че Биткойн не е достатъчно добър хедж срещу традиционните финансови системи. 

 

Лий отговори, че въпросът е малко по-нюансиран. Това, което той има предвид е, че активът може да бъде хедж срещу лош икономически климат, но може да пострада при същите обстоятелства.

 

Лий също е предвидил, че S&P 500 ще завърши годината на 3,125. Този скок, отбелязва Ли, би бил бичи и за Биткойн.

 

Той работи добре в рисков свят, но когато започнете да се притеснявате наистина, тогава се отнасяте към него като към цифрово злато.

 

Лий също добави, че ралито може допълнително да тласне алткойните нагоре. Според него увеличението на S&P 500 до върхова стойност, също би тласнало Биткойн към нови върхове, като това би поставило основите на следващия алткойн сезон.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ще видим ли голям пробив при Биткойн?

Анализаторите обаче очакват скоро нещата да се променят.  Биткойн е не само най-големият дигитален актив на пазара на криптовалути по пазарна капитализация, но е и един от най-добре представящи...
ДЕК. 10, 2019 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Силен Биткойн индикатор дава бичи сигнал за първи път от 2016 г.

Златен кръст е бичи признак за крипто пространството. Всъщност, последният път, когато Биткойн направи такава формация на седмичната графика, това бе началото на голям възход, който в крайна сметка...
ДЕК. 10, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн умира, според един от най-известните трейдъри

Запознайте се с най-щастливата Биткойн мечка Дау се издигна до известност, след като шортна Биткойн, когато беше близо до $ 20,000 през декември 2017 г.Той заяви, че орди от хора, които се втурнаха...
ДЕК. 10, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще бъде ли одобрен Биткойн ETF?

За съжаление, Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) не е съгласна с твърденията на тези фирми, че пазарът на Биткойн е готов за собствен регулиран ETF. В действителност, през последнит...
ДЕК. 9, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света