НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Големите инвеститори търсят директна експозиция

октомври 18, 2022 18:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Големите инвеститори търсят директна експозиция

По-големите финансови институции постепенно се ориентират към криптовалутите и в резултат на това постепенно въвеждат крипто ETF продукти. 

Въпреки това, инвеститорите с висока нетна стойност (HNW) продължават да се интересуват от директни инвестиции в класа активи. Това гласят данни от глобалното проучване на мениджърите на средсрва от GlobalData, публикувани на 13 октомври.

Сергел Волдемихаел, старши анализатор по управление на богатството в GlobalData, коментира:

Криптовалутите са силно волатилни, така, че не е изненадващо, че проучването на GlobalData за 2022 г. сред глобалните мениджъри на богатство установи, че средностатистическият глобален портфейл на високопоставени лица държи само 1.4% в криптовалути. 

Въпреки че се очаква търсенето да нараства в бъдеще, инвеститорите също така не желаят да позволят на криптовалутата да заеме значителна част от портфейла им.

globaldata

В момента на пазара има около 21,000 различни криптовалути, като по този начин инвеститорите имат голямо разнообразие от активи, от които да избират. Директните инвестиции са с най-високо ниво на риск, сравнимо с това на други ценни книжа (и следователно с най-голяма възвръщаемост). 

Плюсовете на борсово търгуван фонд

С оглед на това както утвърдени, така и стартиращи компании вече предлагат на клиентите си защита под формата на борсово търгувани фондове за криптовалути или ETF

ETF-овете осигуряват и допълнителна степен на защита за инвеститорите, като правят по-малко вероятно сметките им да бъдат хакнати или да загубят средствата си, защото са забравили паролите си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн е позициониран за 1,000% печалби, твърди трейдър


Волдемихаел добави: 

Играчите, които се фокусират единствено върху крипто ETF-и, пропускат значителна част от крипто инвеститорите с високо ниво на притежание, които предпочитат да действат директно. <…> 

Потенциалът за повишена възвръщаемост е това, което привлича инвеститорите към класа активи; тъй като той заема само малка част от портфейла им, те са щастливи да поемат максимален риск.

Дори и да има парични мениджъри, които са скептично настроени към Биткойн и неговото бъдеще, потребителското търсене е тласнало големите фирми да приемат актива. Волдемихаел отбеляза, че за фирмите, които искат да запазят възможно най-голяма част от капитала на клиентите си, е изключително важно да предоставят както директен път за инвестиране в криптовалути, така и възможност за инвестиране чрез фонд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Трейдър очаква изключителни печалби – ето кога

Трейдър, който предвиди срива на Биткойн през май 2021 г., сега твърди, че активът дава сигнали, че се подготвя за масивно движение нагоре.

януари 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Над 60% ръст на Биткойн милионерите от началото на месеца

Броят на адресите, притежаващи Биткойн (BTC) на стойност над $1 милион е нараснал с около 60% само за последните 23 дни.

януари 29, 2023 11:11 1 мин. четене

Биткойн остава силен, но може ли да видим корекция?

Анализатор, който правилно определи тазгодишния обрат в криптовалутите, сподели, че бичата му позиция за пазара може да се промени.

януари 29, 2023 9:21 2 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Чарлз Едуардс

Чарлс Едуардс сподели какво може да предстои за флагманската криптоваулта тази година предвид макроикономическите условия.

януари 29, 2023 7:01 3 мин. четене