НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ETF регистрира рекордните 18 поредни дни на входящи потоци

07.06.2024 20:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF регистрира рекордните 18 поредни дни на входящи потоци

Американските борсово търгувани фондове (ETF), фокусирани върху Биткойн, отбелязаха 18 последователни дни на нетни притоци, подхранвайки търсенето, което изстреля най-големия дигитален актив на рекордно високо ниво.

До четвъртък инвестициите в Биткойн ETF достигнаха $15.6 милиарда след стартирането им на 11 януари, с което общите активи достигнаха $62.3 милиарда.

Сред най-забележителните са Биткойн фондовете на BlackRock Inc. и Fidelity Investments, които се превърнаха в едни от най-успешните стартирания в историята на ETF индустрията. Тези фондове драстично изместиха епицентъра на крипто активността от Азия към САЩ, като превзеха Уолстрийт с гръм и трясък.

Много спекуланти на пазара на опции очакват, че този месец Биткойн ще надмине мартенския си исторически връх от $73,798. Този оптимизъм се дължи на силното ETF търсене и на очакванията, че Федералният резерв ще намали лихвените проценти.

Шон Фарел, ръководител на стратегията за дигитални активи във Fundstrat Global Advisors LLC, отбеляза:

„Наблюдава се значителен приток на средства в спот Биткойн ETF. Макроикономическата среда продължава да е благоприятна за криптовалутите, тъй като икономическият растеж се забавя, без да е в стагнация, а признаците на дезинфлация се запазват.”

Миналата седмица фондът iShares BTC Trust на BlackRock, който е на стойност $21.4 милиарда, изпревари Биткойн фонда на Grayscale Investments LLC, който е на стойност $20.1 милиарда, и стана най-големият BTC фонд в света. На трето място се нарежда фондът Wise Origin BTC Fund на Fidelity с активи на стойност $12.3 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.