НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ETF с прилив на $418 милиона – цената на BTC не реагира

27.03.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF с прилив на $418 милиона – цената на BTC не реагира

Във вторник в борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн (BTC) в Съединените щати се виждат значителни притоци, които се възстановиха след слабите резултати от предходната седмица.

През деня се наблюдаваше забележителна положителна тенденция, според анализа на данните на SoSo Value, като в тези инвестиционни канали на нетна база постъпиха приблизително 6,000 BTC, оценени на $418 милиона. Този скок отбеляза най-значителния приток от 14 март насам.

С този неотдавнашен скок на притока комбинираната стойност на BTC, подкрепящи спот ETF, достигна $57.2 милиарда, което представлява 4.20% от общата пазарна капитализация на криптовалутата.

Водещ в класацията за приток беше спот ETF на Fidelity (FBTC), привлякъл BTC на стойност $279 милиона, следван плътно от фонда IBIT на BlackRock с приток на обща стойност $162 милиона.

Кумулативните притоци от деветте нововъведени ETF на практика компенсираха изходящите потоци в размер на $212 милиона от съществуващия емитент Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Миналата седмица изходящите потоци в Grayscale надхвърлиха входящите в продължение на пет последователни дни.

Интересно е, че общото акумулиране от новите ETF включва всички току-що добити BTC за деня, което съвпада с отлива на Grayscale, заедно с допълнителни 5,092 монети от други продавачи, както подчертават от компанията за рисков капитал HODL15Capital.

Въпреки значителния приток Биткойн остана стабилен около границата при $70,000, според данните на CoinMarketCap, което показва продължаваща значителна активност на продажбите. Част от тези разпродажби може да се припишат на дългосрочните притежатели на криптовалутата, които, според преглед на данните на CryptoQuant, все по-често ликвидират своите авоари с цел печалба.

Макар че подобни събития могат да смекчат възходящата инерция на актива, те въвеждат в обръщение неактивни досега монети, което потенциално увеличава търсенето и волатилността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Таксите за транзакции на Биткойн се сринаха след халвинга – какво трябва да знаем

В изненадващ обрат таксите за транзакции с Биткойн отбелязаха рязък спад ден след като достигнаха исторически връх.

23.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.