НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

21.02.2024 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

Въпреки скептицизма по отношение на устойчивостта на ликвидността им, данните сочат, че може да има по-нататъшен възход за водещата криптовалута.

От стартирането си досега ETF-ите са изкупиха огромни количества Биткойн токени, равняващи се над 0.5 от общото предлагане на BTC. Значителното натрупване на активи подсказва, че ентусиазмът към Биткойн ETF остава силен, което противоречи на всякаква представа за намаляваща привлекателност.

Източник: Dune Analytics

В световен мащаб интересът към ETF-ите нарасна. Управляващата партия в Южна Корея например обмисля да включи одобрен от САЩ Биткойн спот ETF като част от предизборното си обещание.

В рамките на партията също така се водят дискусии за потенциално облекчаване на забраната за институционални инвестиции в първоначални борсови предлагания (IEO).

Ако повече държави последват примера и приемат Биткойн ETF-и, това може да доведе до повишаване на ликвидността, тъй като по-широк кръг инвеститори ще получат експозиция към пазара на криптовалути чрез регулирани и достъпни инструменти.

Тази допълнителна ликвидност може да изиграе решаваща роля за поддържане на неотдавнашното рали на Биткойн, осигурявайки по-стабилна и устойчива пазарна среда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.