НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ETF ще бъде одобрен до месеци според бивш служител на SEC

октомври 28, 2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF ще бъде одобрен до месеци според бивш служител на SEC

Пазарът на криптовалути е пълен със спекулации относно потенциалното одобрение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) от Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC).

Нийл Мейтра, партньор в Wilson Sonsini и бивш член на крипто отдела на председателя на SEC, предположи, че спот ETF за Биткойн може да се реализира през следващите месеци.

Той подчерта силната корелация между фючърсите върху Биткойн и спот пазара, което показва, че опасенията за манипулиране на пазара може да са преувеличени.

Неотдавнашните събития, включително решението на съдията, че SEC не е имала валидни основания да отхвърли заявлението за ETF на Grayscale, подхраниха очакванията. Решението зависеше от предварителното одобрение от SEC на ETF за фючърси върху Биткойн през 2021 г.

Потенциалното одобрение на спот Биткойн ETF има значение, тъй като може да привлече институционални инвеститори в крипто пространството чрез регулиран и достъпен начин за инвестиции в Биткойн.

Важно е обаче да се отбележи, че окончателното решение на SEC остава несигурно, като се има предвид тяхната историческа предпазливост при разглеждането на финансови продукти, свързани с криптовалути, като се посочват опасения за манипулиране на пазара и защита на инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.