НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е подценен, твърди стратег на Bloomberg

януари 8, 2023 7:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е подценен, твърди стратег на  Bloomberg

Майк Макглоун, старши макростратег на Bloomberg каза, че Биткойн (BTC) е готов да тръгне нагоре след настоящия мечи пазар, но първо може да се наложи сериозно понижение на цената.

В нов анализ Макглоун отбеляза, че потенциалът за глобална рецесия през тази година може да бъде главният фактор при определянето на цената на Биткойн.

Макростратегът заяви: 

Нашата предубеденост е, че е по-вероятно Биткойн да [тръгне нагоре] в повечето сценарии, но ако обърнатата крива на доходността е показател, [то] икономическият растеж ще намалее рязко, което ще се отрази на всички активи. [BTC] би могъл да се върне към добра подкрепа на ниво около $10,000-$12,000 преди да възобнови трайно възходящата си ценова траектория.

Ключовата разлика в сравнение с преди една година е, че Федералният резерв и повечето централни банки може да бъдат принудени да започнат да облекчават условията на фона на дефлационните сили от спадащите цени на активите.

Макглоун също така сподели, че BTC може да бъде подценен. Той се позовава на годишната волатилност, която е подготвена да спадне до ново дъно спрямо борсовия индекс Nasdaq 100 през 2023 г.

Все пак не отдавна крипто трейдърът Кевин Свенсън каза пред своите последователи в Twitter, че седмичният индекс на относителната сила (RSI) на Биткойн е близо до излизане от диагоналната си съпротива, което показва, че биковете започват да се активизират. Това от своя страна може да дава сигнал за края на мечия пазар на актива.

Към момента на писане на статията BTC се търгува на цена около $16,900 и има пазарна капитализация от около $325 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене