НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

22.05.2024 19:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

Тези принципи са валидни и за криптовалутите, а анализът на показателите на веригата може да даде ценна информация за поведението на BTC притежателите.

По време на бичия пазар на Биткойн, обхващащ дълъг период от време, ценовите движения обикновено показват значителна възходяща волатилност, прекъсвана от периоди на корекции и консолидация. Добре известен факт на финансовите пазари е, че постоянните възходящи тенденции са рядкост, което води до динамично взаимодействие между търсенето и предлагането, в резултат на което се наблюдават периодични корекции.

Тази закономерност става очевидна при разглеждане на реализираната горна граница и реализираните печалби на Биткойн.

Реализирана горна граница: Този показател обобщава стойността на всички BTC въз основа на цената, на която са били сключени последните сделки, като предоставя по-ясна представа за реално инвестираните в Биткойн средства.
Реализирани печалби: Този термин се отнася до действителните печалби, реализирани от притежателите на BTC, когато те продадат своите BTC на по-висока цена от първоначално платената.

Тъй като в средата на март Биткойн нарасна до нов исторически връх от над $73,000, реализираната му капитализация също се повиши, което сочи, че повечето дългосрочни притежатели са били в печеливша позиция. Вследствие на това някои от тези притежатели решиха да ликвидират позициите си, което доведе до забележителен скок в реализираните печалби.

Повишеното предлагане на BTC на пазара надхвърли нивата на търсене, предизвиквайки корективна фаза, при която цената на Биткойн се понижи под $57,000. Това понижение доведе BTC под реализираната цена на краткосрочните му притежатели, като вдъхна чувство на страх на пазара, особено сред краткосрочните притежатели, които са по-склонни да продават в отговор на волатилността на цените.

Въпреки опасенията на инвеститорите реализираната цена на краткосрочните държатели, която по това време е $60,500, послужи като точка на натрупване. Дългосрочните притежатели се чувстваха комфортно да добавят още BTC към портфейлите си на това ниво, след като реализираха печалби през март.

Промяната на нетната позиция на дългосрочните притежатели на Биткойн дава представа за това поведение. След продължителен период на разпределение дългосрочните притежатели възобновиха натрупването, придобивайки над 70,000 BTC от началото на май.

В съответствие с основните принципи на търсенето и предлагането, когато търсенето на Биткойн започне да надхвърля наличното предлагане на пазара, вероятността BTC да възобнови възходящата си траектория се увеличава.

Наблюдението на баланса на Биткойн на борсите може допълнително да потвърди тази динамика на търсенето и предлагането.

От началото на май досега над 30,000 BTC са били прехвърлени в частни крипто портфейли за дългосрочно съхранение, което показва увереността на притежателите в бъдещата стойност на Биткойн.

Макар че прогнозирането на бъдещото ценово действие на всеки актив е предизвикателство, множество метрики на веригата могат да предоставят улики за потенциалните ценови нива, които инвеститорите трябва да наблюдават. Една такава метрика е MVRV, която оценява дали цената на Биткойн е необичайно висока или ниска в сравнение с историческите средни стойности.

MVRV: съотношение между пазарна и реализирана стойност. Пазарната стойност представлява текущата цена на Биткойн, умножена по общия брой на BTC в обращение, докато реализираната стойност е средната цена, на която всички BTC са били предмет на последната сделка.
Ценови диапазони: Тези диапазони показват горната и долната граница на цената на Биткойн въз основа на историческите стойности на MVRV, като помагат да се установи кога цената е значително надценена или подценена въз основа на историческите данни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Изключително оптимистична прогноза за цената на Биткойн от Bernstein

Bernstein прогнозира, че Биткойн (BTC) ще достигне $1 милион до 2033 г., като върхът на настоящия му цикъл ще бъде $200,000.

14.06.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.