НАЧАЛО Крипто Крими

Биткойн Кеш мрежата може и да е твърде централизирана

юли 14, 2018 20:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн Кеш мрежата може и да е твърде централизирана

Седмици след обявяването, че ще започнат атака срещу мрежата Биткойн Кеш, хакерската група Bitpico разкри, че алткойна страда от масивна централизация на възли.

Екранна снимка на откритията на хакерската група бе публикувана с един избран пример, показващ, че 98% от IP адресите са физически разположени близо един до друг.

В отговор на снимката, показваща IP адресите, потребител на Twitter цитира информация, показваща, че сървърите са били хоствани в облачна ферма, принадлежаща на китайския онлайн магазин Alibaba.

Групата на хакерите след това оцени, че управлението на всеки от възлите струваше на мрежата Биткойн Кеш приблизително 100 щ.д., а прогнозният месечен разход е до 100,000 щатски долара. Според Bitpico броят на всички мрежови възли на Биткойн Кеш, които работят на базата на Alibaba, е 49% (1/2 от 98%).

Допълнително доказателство за високата степен на централизация на Биткойн Кеш мрежата, според Bitpico, е скорошния ход на мрежата. Бяха забранени четири пети от IP адресите, свързани с хакерската група, които бяха използвани при стрес тестове.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене

Гърция екстрадира руснака Александър Виник към САЩ

В четвъртък Гърция екстрадира прословут руски перач на пари в Съединените щати, където той е обвинен в ръководенето на борса за криптовалути на стойност милиарди долари, за която се твърди, че е печелила от различни хакерски схеми и изнудване.

август 7, 2022 20:52 1 мин. четене

Директорът на Voyager продавал акции за милиони малко преди фалита

Появиха се нови подробности относно търговията с вътрешна информация в платформата за кредитиране на криптовалути Voyager Digital месеци преди неотдавнашното обявяване в несъстоятелност, в резултат на което потребителите загубиха инвестициите си.

август 4, 2022 10:39 1 мин. четене