НАЧАЛО Крипто Крими

Биткойн Кеш мрежата може и да е твърде централизирана

юли 14, 2018 20:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн Кеш мрежата може и да е твърде централизирана

Седмици след обявяването, че ще започнат атака срещу мрежата Биткойн Кеш, хакерската група Bitpico разкри, че алткойна страда от масивна централизация на възли.

Екранна снимка на откритията на хакерската група бе публикувана с един избран пример, показващ, че 98% от IP адресите са физически разположени близо един до друг.

В отговор на снимката, показваща IP адресите, потребител на Twitter цитира информация, показваща, че сървърите са били хоствани в облачна ферма, принадлежаща на китайския онлайн магазин Alibaba.

Групата на хакерите след това оцени, че управлението на всеки от възлите струваше на мрежата Биткойн Кеш приблизително 100 щ.д., а прогнозният месечен разход е до 100,000 щатски долара. Според Bitpico броят на всички мрежови възли на Биткойн Кеш, които работят на базата на Alibaba, е 49% (1/2 от 98%).

Допълнително доказателство за високата степен на централизация на Биткойн Кеш мрежата, според Bitpico, е скорошния ход на мрежата. Бяха забранени четири пети от IP адресите, свързани с хакерската група, които бяха използвани при стрес тестове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Крипто общността пита – защо Сам Банкман-Фрийд не е в затвора?

Въпреки срива на криптоборсата FTX, основателят ще говори на New York Times dealbook срещата, където билетите се продават за $2,000.

ноември 28, 2022 10:15 1 мин. четене

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене