НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) ще замени златото – М. Юско

декември 5, 2022 18:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) ще замени златото – М. Юско

Хедж фонд мениджърът Марк Юско твърди, че Биткойн (BTC) в крайна сметка ще замени златото, прогнозирайки, че стойността на криптоактива ще достигне шестцифрена стойност.

В интервю от 4 декември ветеранът в управлението на хедж фондове от Morgan Creek Digital прогнозира, че Китай ще бъде домът на следващата световна резервна валута, но че Биткойн (BTC) ще я замени скоро след това.

Според него в света има само едни пари – златото. Той смята, че всичко останало е кредит, защото е валута, обезпечена с дълг. 

Юско добави:

Всяка централна банка в света има злато, някои от тях имат по-малко, отколкото преди, защото се отказаха от златния стандарт и преминаха към фиатен стандарт, при който могат да девалвират валутата по-бързо, защото имат твърде много дълг, но къде отива златото? То отива в Китай и според мен ще бъде следващата световна резервна валута, [но] в крайна сметка ще бъде заменено от Биткойн.

В дългосрочен план Биткойн печели, защото е актив, който съществува при липса на пасив, каквото е определението за пари.

Юско добави, че BTC е на път да замени златото, до голяма степен поради по-добрата си делимост и преносимост. Въз основа на паричната стойност на златото той определи че ценовата цел на Биткойн е приблизително $250,000 за токен в дългосрочен план.

По негови думи Биткойн превъзхожда златото, защото ако има кюлче злато и иска да го раздели, не може да го удари в масата и да го направи на 3 равни части, а след това да го вкара в компютър и да го изпрати.

Ако иска обаче да изпрати BTC трябва само да натисне няколко бутона и ще може да раздели един токен на три части, а след това да го изпрати на други хора чрез интернет. Според него именно заради това предимство криптоактивът в крайна сметка ще замени златото. 

Той добави още:

$5 трилиона, паричната стойност на златото, се равнява приблизително на $250,000 за BTC. Това няма да стане утре, но с течение на времето ще се случи. 

Цялото интервю може да гледате тук:

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

юни 5, 2023 23:44 2 мин. четене

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, тъй като бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

юни 5, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Насочва ли се цената към $26,000?

След пазарен анализ от предишния петък крипто пазарът претърпя нетни изходящи потоци в размер на $17 милиарда, което е довело до текуща оценка от $1.13 трилиона, отразяваща спад от 1.54%. 

юни 5, 2023 16:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.