НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) ще замени златото – М. Юско

декември 5, 2022 18:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) ще замени златото – М. Юско

Хедж фонд мениджърът Марк Юско твърди, че Биткойн (BTC) в крайна сметка ще замени златото, прогнозирайки, че стойността на криптоактива ще достигне шестцифрена стойност.

В интервю от 4 декември ветеранът в управлението на хедж фондове от Morgan Creek Digital прогнозира, че Китай ще бъде домът на следващата световна резервна валута, но че Биткойн (BTC) ще я замени скоро след това.

Според него в света има само едни пари – златото. Той смята, че всичко останало е кредит, защото е валута, обезпечена с дълг. 

Юско добави:

Всяка централна банка в света има злато, някои от тях имат по-малко, отколкото преди, защото се отказаха от златния стандарт и преминаха към фиатен стандарт, при който могат да девалвират валутата по-бързо, защото имат твърде много дълг, но къде отива златото? То отива в Китай и според мен ще бъде следващата световна резервна валута, [но] в крайна сметка ще бъде заменено от Биткойн.

В дългосрочен план Биткойн печели, защото е актив, който съществува при липса на пасив, каквото е определението за пари.

Юско добави, че BTC е на път да замени златото, до голяма степен поради по-добрата си делимост и преносимост. Въз основа на паричната стойност на златото той определи че ценовата цел на Биткойн е приблизително $250,000 за токен в дългосрочен план.

По негови думи Биткойн превъзхожда златото, защото ако има кюлче злато и иска да го раздели, не може да го удари в масата и да го направи на 3 равни части, а след това да го вкара в компютър и да го изпрати.

Ако иска обаче да изпрати BTC трябва само да натисне няколко бутона и ще може да раздели един токен на три части, а след това да го изпрати на други хора чрез интернет. Според него именно заради това предимство криптоактивът в крайна сметка ще замени златото. 

Той добави още:

$5 трилиона, паричната стойност на златото, се равнява приблизително на $250,000 за BTC. Това няма да стане утре, но с течение на времето ще се случи. 

Цялото интервю може да гледате тук:

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене