НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) ще замени златото – М. Юско

05.12.2022 18:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) ще замени златото – М. Юско

Хедж фонд мениджърът Марк Юско твърди, че Биткойн (BTC) в крайна сметка ще замени златото, прогнозирайки, че стойността на криптоактива ще достигне шестцифрена стойност.

В интервю от 4 декември ветеранът в управлението на хедж фондове от Morgan Creek Digital прогнозира, че Китай ще бъде домът на следващата световна резервна валута, но че Биткойн (BTC) ще я замени скоро след това.

Според него в света има само едни пари – златото. Той смята, че всичко останало е кредит, защото е валута, обезпечена с дълг. 

Юско добави:

Всяка централна банка в света има злато, някои от тях имат по-малко, отколкото преди, защото се отказаха от златния стандарт и преминаха към фиатен стандарт, при който могат да девалвират валутата по-бързо, защото имат твърде много дълг, но къде отива златото? То отива в Китай и според мен ще бъде следващата световна резервна валута, [но] в крайна сметка ще бъде заменено от Биткойн.

В дългосрочен план Биткойн печели, защото е актив, който съществува при липса на пасив, каквото е определението за пари.

Юско добави, че BTC е на път да замени златото, до голяма степен поради по-добрата си делимост и преносимост. Въз основа на паричната стойност на златото той определи че ценовата цел на Биткойн е приблизително $250,000 за токен в дългосрочен план.

По негови думи Биткойн превъзхожда златото, защото ако има кюлче злато и иска да го раздели, не може да го удари в масата и да го направи на 3 равни части, а след това да го вкара в компютър и да го изпрати.

Ако иска обаче да изпрати BTC трябва само да натисне няколко бутона и ще може да раздели един токен на три части, а след това да го изпрати на други хора чрез интернет. Според него именно заради това предимство криптоактивът в крайна сметка ще замени златото. 

Той добави още:

$5 трилиона, паричната стойност на златото, се равнява приблизително на $250,000 за BTC. Това няма да стане утре, но с течение на времето ще се случи. 

Цялото интервю може да гледате тук:

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 5 причини защо да очакваме Биткойн да се изстреля до $70,000 тази седмица

Алесандро Отавиани, един от водещите на подкаста Store of Bitcoin, наскоро очерта пет убедителни фактора зад прогнозата си за скок на цената на Биткойн (BTC) до $70,000 тази седмица.

20.05.2024 11:55 2 мин. четене

Биткойн инвеститорите приключиха с тегленето на печалби – какво следва

Известният крипто анализатор Уили Ву предполага, че Биткойн (BTC) е готов да започне нова възходяща тенденция след период на консолидация.

20.05.2024 11:02 1 мин. четене

Крипто кит инвестира над $100 милиона в Биткойн – оптимизма на пазарите се завръща

На фона на неотдавнашната волатилност на Биткойн крипто кит натрупа 1,590 BTC от топ крипто борсата Binance.

20.05.2024 10:00 1 мин. четене

Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

Мрежата на Биткойн преживява значителен спад в създаването на нови адреси, достигайки най-ниското си ниво от юли 2018 г.

20.05.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.