НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Приходите от копаене спадат значително

октомври 25, 2022 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Приходите от копаене спадат значително

Най-голямата криптовалута в света Биткойн (BTC) се търгува в доста тесен диапазон напоследък близо до нивото от $19,200.

От една страна, хеширащата мощност на Биткойн продължава да расте със сериозни темпове, което означава, че миньорите на Биткойн трябва да влагат повече изчислителна мощ, за да добавят нови блокове в блокчейна на Биткойн.

Тъй като разходите за енергия нарастват със същата скорост, миньорите на BTC получават тънки маржове върху приходите си от добив. Това вероятно би могло да доведе до ново голямо разпродаване от тяхна страна, както видяхме по-рано тази година. Както обясни доставчикът на блокчейн данни Glassnode:

Хеширащата цена на Биткойн достигна най-ниската си стойност за всички времена от $66,500 за екзахаш. Това означава, че миньорите на BTC печелят най-малкото възнаграждение спрямо приложената хешираща мощност в историята и вероятно поставя индустрията под изключителен стрес по отношение на доходите.

По-рано този месец Arcane Research публикува доклад, в който се посочва, че приходите на миньорите са спаднали с 81% от пика им през октомври 2021 г. Също така, голяма част от миньорите са видели, че брутният им марж е спаднал до 30-40% от зоната на 80-90%. В доклада на Arcane Research се отбелязва:

За съжаление, повечето миньори днес са изложени в различна степен на нарастващите цени на електроенергията. Криптодобивната индустрия в Европа вече е почти изкоренена поради енергийната криза, но американските миньори също усещат напрежението.

Цените на електроенергията в САЩ, където се намират значителна част от индустриалните миньори, се повишиха значително и вероятно ще продължат да растат с повишаването на цените на природния газ.

Миньори на Биткойн срещу дългосрочните притежатели

Докато хеширащата цена на Биткойн бележи нови дъна, дългосрочните притежатели на BTC, от друга страна, показват значителна убеденост.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарната капитализация на Axie Infinity пада под $1 милиард


Позовавайки се на данни от Glassnode, крипто анализаторът Уил Клементе обясни:

Рекордните 78% от предлагането на Биткойн не се e движилo от поне 6 месеца.  Доста забележително в условията на най-лошия макроикономически фон в най-новата история, геополитическа несигурност и страхове от Трета световна война.

Анализаторът на Bloomberg Майк МакГлоун наскоро заяви, че Биткойн навлиза в „неудържим етап на съзряване“. Той смята, че цената на BTC ще продължи да се повишава въпреки предстоящите през тази година увеличения на лихвените проценти на Фед.

Ще бъде интересно да се види, че ако миньорите на Биткойн предизвикат разпродажби занапред, дали дългосрочните притежатели ще продължат да проявяват същото ниво на убеденост? Към момента на публикуване BTC се търгува на цена от $19,340 с пазарна капитализация от $372 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене