НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Приходите от копаене спадат значително

октомври 25, 2022 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Приходите от копаене спадат значително

Най-голямата криптовалута в света Биткойн (BTC) се търгува в доста тесен диапазон напоследък близо до нивото от $19,200.

От една страна, хеширащата мощност на Биткойн продължава да расте със сериозни темпове, което означава, че миньорите на Биткойн трябва да влагат повече изчислителна мощ, за да добавят нови блокове в блокчейна на Биткойн.

Тъй като разходите за енергия нарастват със същата скорост, миньорите на BTC получават тънки маржове върху приходите си от добив. Това вероятно би могло да доведе до ново голямо разпродаване от тяхна страна, както видяхме по-рано тази година. Както обясни доставчикът на блокчейн данни Glassnode:

Хеширащата цена на Биткойн достигна най-ниската си стойност за всички времена от $66,500 за екзахаш. Това означава, че миньорите на BTC печелят най-малкото възнаграждение спрямо приложената хешираща мощност в историята и вероятно поставя индустрията под изключителен стрес по отношение на доходите.

По-рано този месец Arcane Research публикува доклад, в който се посочва, че приходите на миньорите са спаднали с 81% от пика им през октомври 2021 г. Също така, голяма част от миньорите са видели, че брутният им марж е спаднал до 30-40% от зоната на 80-90%. В доклада на Arcane Research се отбелязва:

За съжаление, повечето миньори днес са изложени в различна степен на нарастващите цени на електроенергията. Криптодобивната индустрия в Европа вече е почти изкоренена поради енергийната криза, но американските миньори също усещат напрежението.

Цените на електроенергията в САЩ, където се намират значителна част от индустриалните миньори, се повишиха значително и вероятно ще продължат да растат с повишаването на цените на природния газ.

Миньори на Биткойн срещу дългосрочните притежатели

Докато хеширащата цена на Биткойн бележи нови дъна, дългосрочните притежатели на BTC, от друга страна, показват значителна убеденост.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарната капитализация на Axie Infinity пада под $1 милиард


Позовавайки се на данни от Glassnode, крипто анализаторът Уил Клементе обясни:

Рекордните 78% от предлагането на Биткойн не се e движилo от поне 6 месеца.  Доста забележително в условията на най-лошия макроикономически фон в най-новата история, геополитическа несигурност и страхове от Трета световна война.

Анализаторът на Bloomberg Майк МакГлоун наскоро заяви, че Биткойн навлиза в “неудържим етап на съзряване”. Той смята, че цената на BTC ще продължи да се повишава въпреки предстоящите през тази година увеличения на лихвените проценти на Фед.

Ще бъде интересно да се види, че ако миньорите на Биткойн предизвикат разпродажби занапред, дали дългосрочните притежатели ще продължат да проявяват същото ниво на убеденост? Към момента на публикуване BTC се търгува на цена от $19,340 с пазарна капитализация от $372 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

MicroStrategy продава собствените си акции за да купи Биткойн за близо $150 милиона

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на 5,445 Биткойн (BTC) токена на средна цена от $27,053.

септември 26, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.