НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) може да претърпи тежка корекция скоро

12.03.2024 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) може да претърпи тежка корекция скоро

Въпреки неотдавнашното покачване на стойността на Биткойн, платформата за анализи CryptoQuant предупреждава инвеститорите за възможността за значителен спад на най-голямата криптовалута.

Вчера Биткойн успя да надхвърли $72,000 за първи път в историята си, продължавайки невероятни си подем. Само през последните дни цената на Биткойн скочи с 8%, а пазарната капитализация на криптовалутата достигна $1.42 трилиона – толкова беше цялата пазарна капитализация на крипто пазара само преди няколко месеца.

Въпреки бичите настроения, много инвеститори и анализатори търсят отговор на най-съществения въпрос в момента – предстои ли корекция на цената?

Според неотдавнашна актуализация на платформата за анализи CryptoQuant различни показатели сочат, че Биткойн може да навлезе във фаза на “прегряване” на пазарния си цикъл, особено след като цената му надхвърли $65,000.

Едно от забележителните опасения е значителното увеличение на печалбите на миньорите, които са достигнали най-високите си нива от декември 2023 г. насам.

Освен това CryptoQuant посочва, че нереализираните маржове на печалба на трейдърите са се покачили до 57% – ниво, което исторически се свързва с предстоящи пазарни корекции, тъй като трейдърите се стремят да капитализират печалбите си.

Въпреки че платформата не е предоставила конкретни прогнози относно степента на потенциалния спад на Биткойн, нейният основател и главен изпълнителен директор Ки Йонг Джу по-рано посочи, че е малко вероятно Биткойн да се върне към цената по времето на листингите на спот Биткойн ETF, която беше малко над $46,370.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Таксите за транзакции на Биткойн се сринаха след халвинга – какво трябва да знаем

В изненадващ обрат таксите за транзакции с Биткойн отбелязаха рязък спад ден след като достигнаха исторически връх.

23.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.